Hopp til innhold

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For å gi deg en god opplevelse og sørge for at alt fungerer som det skal på nettsidene våre, bruker vi informasjonskapsler. På denne måten kan vi forbedre nettsidene og vise deg mer relevant innhold og markedsføring. Du kan alltid endre valgene dine og lese mer om informasjonskapsler.

Brukervilkår for Øvelseskjørings­appen

Her finner du informasjon om appen, fordelene dine og brukervilkår.

Sist oppdatert 24.08 2023.

Praktisk om appen

Så bra at du øvelseskjører før du tar førerkortet! Sjåfører som øvelseskjører minimum 2.000 km før de tar lappen anses å være tryggere sjåfører. Derfor ønsker Gjensidige å gi fordeler til deg som øvelseskjører mer enn 2.000 km. For ordens skyld, fordelene opparbeides kun ved øvelseskjøring med bil, og gjelder bilforsikring.

Tjenestene i appen

 • Opptjene fordeler
 • Logg over dine kjøreturer
 • Gi tilbakemeldinger
 • Få relevant kommunikasjon

Kommunikasjon

Vi vil sende deg oppmuntringsmeldinger med relevant informasjon for din øvelseskjøring, slik at du blir en enda bedre sjåfør. Vi lover å ikke mase. Hvis du likevel vil deaktivere dette, gå til telefonens innstillinger, og slå av "Varslinger".

Fordeler etter 2.000 kilometer

For deg:

Når du har øvelseskjørt 2.000 kilometer, og har dokumentert dette ved hjelp av øvelseskjøringsappen, får du hele 70 % startbonus på din første bilforsikring i Gjensidige!

For de som låner deg bilen sin:

Alle med bilforsikring hos Gjensidige kan nå låne bort bilen sin til deg som er under 23 år uten at dette koster de noe ekstra. Med andre ord: De beholder alle fordeler vi gir for "Alle førere over 23 år" selv om du som låner bilen er under 23 år.

Vilkår

Krav til øvelseskjøring

Det er myndighetene som stiller kravene for øvelseskjøring og du er selv ansvarlig for at disse tilfredsstilles. Du kan lese mer på Vegvesenet sine sider.

 • Du som øvelseskjører må ha fylt 16 år og ha gjennomført trafikalt grunnkurs.
 • Den som er ledsager må ha fylt 25 år og ha hatt førerkort for bil (klasse B) sammenhengende i minst fem år.
 • Bilen dere øvelseskjører med må være utstyrt med et ekstra innvendig speil og en godt synlig "L". Ledsageren regnes som sjåføren når du øvelseskjører, så det stilles ingen ekstra krav til bilens forsikring.

Brukerkonto

Når du tar i bruk appen, lager du en brukerkonto ved å registrere din e-postadresse (brukernavn) og lager deg et personlig passord. Det er viktig at du bruker en gyldig e-postadresse, og at du skriver denne riktig.

​Registrering og logging av kjøreturer

Appen er din personlige øvelseskjøringslogg. Straks du trykker på «Kjør», er du i gang med å logge en kjøretur. Appen vil fortsette å logge turen selv om du går ut av appen eller lar telefonen gå i dvalemodus.

​Du kan pause en tur underveis uten å avslutte turen ved å trykke på pauseknappen. For å avslutte kjøreturen må ledsager signere og trykke «Lagre kjøretur» for at distansen skal bli tellende på totalsummen.

​Sikkerhet ved bruk av appen

Bruk aldri appen eller telefonen aktivt mens du kjører. Trykk "Kjør" når du starter på kjøreturen. Legg telefonen fra deg på et trygt sted i bilen under kjøringen.

​Innstillinger på telefonen

For at appen skal kunne logge kjøreturene dine må du sørge for at GPS (Stedstjenester) er aktivert for appen. Ved første gangs bruk, må du derfor gi appen tilgang til å (alltid) kunne se din posisjon slik at den logger din kjøretur. Hvis du har svart nei, må du i etterkant gi Øvelseskjøring-appen tilgang til dette i telefonens innstillinger. Søk etter "Stedstjenester" hvis du har iPhone eller "Posisjon" hvis du har Android.

​For at appen skal kunne logge kjøreturene dine mens telefonen er i dvalemodus må du også sørge for at bakgrunnsoppdateringer er aktivert for appen. For å aktivere, gå til telefonens innstillinger, og søk etter "Bakgrunnsoppdatering" på iPhone eller "Databruk" under appen på Android.

​Innsending av kjøreloggen ved fullførte 2.000 km

Etter å ha øvelseskjørt minst 2.000 km kan du velge å sende inn kjøreloggen til Gjensidige. Ved å sende inn kjøreloggen er du kvalifisert til å motta de fordeler som forsikringskunde i Gjensidige som til enhver tid følger av dette. Kjøreloggen sendes direkte fra appen, ved at det dukker opp en knapp for å registrere fordelene dine etter passerte 2.000 km. Følgende opplysninger oversendes til Gjensidige:

 • Fødselsnummer
 • Samtykker
 • E-postadresse
 • Telefonnummer
 • Informasjon om at 2.000 km er gjennomført

Alle opplysninger blir behandlet i tråd med våre retningslinjer for behandling av personopplysninger.

Sletting

 1. Du kan slette din profil og alle tilhørende data om deg og dine kjøreturer ved å trykke på "Slett min profil" i appen. All data som er samlet inn vil i dette tilfellet slettes og du vil kunne miste evt. opptjente fordeler. Hvis du ønsker å gjenoppta øvelseskjøring eller ønsker å opparbeide deg forsikringsfordeler på et senere tidspunkt, må du opprette en ny bruker.
 2. Sletting grunnet inaktivitet skjer etter 2 års inaktivitet (uten bruk av appen). Alle data som er samlet inn vil slettes bortsett fra evt. opptjente fordeler, som vil forbli lagret hos Gjensidige i 20 år. Ny bruker må opprettes dersom du ønsker å gjenoppta øvelseskjøring eller ønsker å opparbeide deg forsikringsfordeler (gjelder ikke for deg som har fullført 2.000 km og sendt inn kjørelogg).
 3. ​Sletting av app på telefonen: All data beholdes inntil pkt. 2 inntreffer.

Hvis du ønsker kan dulogge inn for å administrere samtykkene dine etter at du har sendt inn kjørelogg. 

Fordeler og innløsing av fordeler

Når du har øvelseskjørt 2.000 kilometer med øvelseskjøringsappen får du hele 70 % startbonus på din første bilforsikring i Gjensidige. Alle med bilforsikring hos Gjensidige kan nå låne bort bilen sin til deg som er under 23 år, uten at det koster noe ekstra. Disse fordelene beholder du i 20 år, så lenge du ikke sletter profilen din.

For å kunne opptjene deg fordeler og innløse disse skal de følgende steg følges:

 1. Bruk appen til å registrere hvor mange kilometer du øvelseskjører.
 2. Din ledsager må signere etter turen for at kjørte kilometer skal telle i sammendraget.
 3. Når du har øvelseskjørt minimum 2.000 kilometer før du tar førerprøven, kan du aktivere fordelene dine.

Datatrafikk

For at appen skal kunne logge kjøreturene dine må du sørge for at GPS (Stedstjenester) er aktivert for appen. Ved første gangs bruk, må du derfor gi appen tilgang til å alltid kunne se din posisjon slik at den logge din kjøretur. Hvis du har svart nei, må du i etterkant gi Øvelseskjøring-appen tilgang til dette i telefonens innstillinger. Søk etter "Stedstjenester" hvis du har iPhone eller "Posisjon" hvis du har Android.

For at appen skal kunne logge kjøreturene dine mens telefonen er i dvalemodus må du også sørge for at bakgrunnsoppdateringer er aktivert for appen. For å aktivere, gå til telefonens innstillinger, og søk etter "Bakgrunnsoppdatering" på iPhone eller "Databruk" under appen på Android.

Kommunikasjon i appen

Vi bruker en løsning som heter Intercom til å kommunisere med deg i appen, samt dele nyttig info, tips og råd.

Endringer

Gjensidige forbeholder seg retten til å endre i vilkårene for opptjente fordeler.

Analyse

Vi har installert analyseverktøy i denne appen, slik at vi kan benytte brukerdata til å gjøre løpende forbedringer i appen. I denne versjonen sporer vi anonymt om appen er i bruk, hvor lenge den er åpen, hva slags telefon og operativsystem som er i bruk, og hvorvidt appen slettes.

Lokasjonsdata

Øvelseskjøringsappen bruker din lokasjon i forbindelse med å regne ut antall kjørte kilometer. Dette lagres kun lokalt på din telefon, og Gjensidige sporer eller lagrer ikke din lokasjon noe annet sted.

Personvern

For å kunne bruke Øvelseskjøringsappen er det nødvendig å behandle enkelte opplysninger om deg. Ved å laste ned og ta i bruk denne appen godtar du at data som genereres som følge av bruk av appen (se under for detaljer) lagres i appen og hos Gjensidige Forsikring ASA, og at denne informasjonen brukes til følgende:

 • Backup for å sikre at data ikke går tapt i tilfelle telefonen må byttes og/eller appen må installeres på nytt.
 • Sikre at du får de forsikringsfordelene som følger av gjennomført øvelseskjøring (2.000 km).
 • Kommunisere med deg direkte i appen, samt dele nyttig info og tips.

Følgende data registreres og lagres

 • E-postadresse (brukernavn)
 • Passord
 • Telefonnummer
 • Oppsummering av tur (dato, start, stopp, distanse)
 • At ledsager har signert turen

Følgende data samles inn når du har fullført 2.000 km og sender inn kjørelogg:

 • ​Fødselsnummer
 • Samtykker
 • E-postadresse
 • Telefonnummer

Disse dataene samles for å kunne gi deg de fordelene du har opptjent. Alle opplysningene behandles slik at vi skal kunne feilsøke og rette opp feilene du melder inn. Gjensidige forbeholder seg retten til å implementere statistisk måling og analyse med formål om å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse i appen.

Les mer om personvern i Gjensidige.

Les mer om personvern i Gjensidige

Har du spørsmål om Øvelseskjøringsappen?

Dersom du har spørsmål om Øvelseskjøringsappen kan du chatte med oss i appen. Du finner chatten under "Innstillinger".