Hopp til innhold
Familie på to voksne og to små barn sitter på huk i hagen og planter grønnsaker og vanner de.

Husforsikring

Hos oss kan du være trygg på at du får rask og god hjelp dersom det skulle skje en skade på huset ditt. Husforsikringen dekker skader på selve bygningen og det som er fastmontert i boligen.

Vår beste husforsikring dekker blant annet

Bekjempelse av skadedyr og skadeinsekter

Nytt hus ved totalskade

Skade på våtrom

Hva dekker husforsikringene?

Hus Pluss

Den beste og mest kjøpte husforsikringen vår.

Hus

En god husforsikring.

Hva dekker husforsikringene?

Detaljer om husforsikringen

Egenandel er den delen av kostnaden du selv betaler ved skade. Standard egenandel for husforsikring er 6 000 kroner (8 000 for naturskader).

Du kan velge egenandel fra 6 000 til 20 000 kroner når du kjøper forsikringen. Velger du høyere egenandel, får du billigere forsikring.

Det er 10 000 kroner i egenandel for misligholdt utleie, og skadeverk utført av leietaker.

I forkant av store hendelser og uvær sender vi varsel på SMS til kunder i utsatte områder. 

SMS-varselet sendes til deg som har forsikret bil, bygg, hus og/eller hytte hos oss. Målet er å hjelpe deg med å unngå skader og forhindre praktiske problemer som kan oppstå på grunn av uværet.

Les mer om uværsvarsling

Er det meldt uvær eller flom, er vi i beredskap og gjør alt vi kan for å hjelpe kundene våre med å begrense skader. Vi har en egen beredskapsplan som sikrer at vi er godt rustet til å håndtere ekstra belastning både før, under og etter slike hendelser.

Døgnåpen telefon

Vi er tilgjengelige på telefon både i og utenfor arbeidstid når store hendelser pågår.

Er mange berørt av hendelsen, vil takst- og storskademiljøet vårt være tilgjengelig på plassen for å veilede og støtte de som er rammet.

Leverandørnettverk med førsteprioritet

Gjensidige har et eget leverandørnettverk som gir kundene våre førsteprioritet ved store hendelser. Leverandørene vil være på plass for å sette i gang skadebegrensende tiltak, avdekke skadeårsak og gi en foreløpig vurdering av skadeomfanget.

Har du husforsikring hos oss og huset ditt får en totalskade, gjenoppretter vi det til et Svanemerket hus dersom du ønsker det. Bedre for lommeboka di og bedre for kloden vår

Et svanemerket hus har

  • lavt energiforbruk både i ferdig bygg og i byggematerialer
  • godt inneklima med god ventilasjon og isolering, samt et lavt energibehov
  • energimerkede hvitevarer
  • strenge kjemikaliekrav
  • strenge krav til bærekraftig sertifisert tre
  • høy byggteknisk kvalitet gjennom kontroll av en uavhengig tredjepart
  • god mulighet for gjenbruk av byggematerialer, noe som er viktig for sirkulær økonomi og mindre forbruk av naturressurser
  • radonsikker konstruksjon

Du kan lese mer på Svanemerket sine nettsider.

Strenge krav til prosjektledelse og valg av materialer vil kunne medføre ekstra kostnader, og disse kostnadene dekkes med inntil 250 000 kroner, noe som vil være mer enn nok for de aller fleste hus.

Inkludert tjeneste i husforsikringen

Helsehjelp 24/7

Helsehjelp 24/7 gir deg og familien din fri bruk av videokonsultasjoner med psykolog og lege hos Dr.Dropin. Dere får også 100 kroner i rabatt ved behov for konsultasjon på en av Dr.Dropin sine klinikker.

Ofte stilte spørsmål

Bor du i en leilighet i et sameie eller borettslag er det styret som sørger for felles forsikring på bygningen. Da trenger du ikke husforsikring. For noen rekkehus, tomannsboliger og lignende som ikke er organisert som et sameie/borettslag, kan det være du må ha din egen husforsikring. Husk at du alltid må kjøpe egen innboforsikring.

Husforsikringen dekker skader på selve bygningen. Det inkluderer også tak, vegger og gulv. Innboforsikringen dekker derimot skader på tingene dine i boligen. Det er typisk det du tar med deg når du flytter, for eksempel møbler, sporsutstyr og klær.

Ja, det er de hvis de er registrert i forsikringen din. Dette gjør du når du kjøper forsikringen. Har du allerede kjøpt forsikringen, kan du ringe oss på 915  03 100, så registrerer vi det. Er sidebygningen mindre enn 10 kvadratmeter (BTA) trenger du ikke registrere den. Bygningen vil være omfattet automatisk.

Ja, vi må få registrert om du leier ut til andre enn nær familie. (Nær familie regnes som barn, barnebarn, foreldre og besteforeldre). Du huker av for dette når du kjøper husforsikringen. Har du allerede kjøpt forsikringen og skal registrere utleie av huset, kan du ringe oss på 915  03 100.

Ja, solceller til privat bruk dekkes automatisk av husforsikringen vår. Hvis du har et stort anlegg som produserer mer strøm enn huset bruker i løpet av et år, må du si ifra til oss.
 

Husforsikringen vår inkluderer byggeforsikring. Det omfatter materialer til bygget, lagerskur og containere på byggeplassen. Materialer som lagres ute er ikke dekket ved tyveri.
Eier du et hus og engasjerer en entreprenør til å gjøre et arbeid, for eksempel å bygge på huset, kan typisk både graving og sprengning føre til skader på eventuelle nabohus/naboeiendommer. Derfor er ansvarsforsikring som privat byggherre også inkludert i husforsikringen vår.

Dersom du bygger på huset ditt eller bygger en nytt sidebygg, må du melde fra til oss innen førstkommende hovedforfall på forsikringen din for at det skal være omfattet av husforsikringen.

Alminnelige vilkår og produktark

Fullstendige vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet. Det er alltid de fullstendige vilkårene dine som gjelder. Disse er basert på informasjon du oppgir i forkant av kjøpet. 

Du kan laste ned fullstendige vilkår etter at du har sjekket pris.

Alminnelige vilkår og produktark er like for alle. Dokumentene skal gjøre det lettere for deg å sammenligne hva forsikringene dekker. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.