Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige

Nå kommer kundeutbyttet

Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge kan i år se frem til å dele over 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte. Utbetalingene er ventet å starte 5. oktober.

Kjell Petter Opheim i Gjensidigestiftelsen
Kjell Petter Opheim

Dette er det ellevte året på rad forsikringsselskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler sin andel av aksjeutbyttet til Gjensidiges skadeforsikringskunder, i form av Kundeutbytte.

– At vi nå i løpet av de neste ukene kan starte utdelingen av utbyttet vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes og krevende tid, sier Kjell Petter Opheim, prosjektleder for Kundeutbytte i Gjensidigestiftelsen.

Kjell Petter Opheim i Gjensidigestiftelsen
Kjell Petter Opheim

Utsatt, ikke avlyst

Forsikringsselskapets kunder har normalt sett mottatt kundeutbyttet på våren, men på Gjensidiges generalforsamling 25. mai ble det besluttet å utsette årets utbytte. Bakgrunnen var Finansdepartements tydelige oppfordringer om å avvente utbetaling av aksjeutbytter som følge av koronakrisen. 

– Intensjonen har hele tiden vært å betale ut aksjeutbytte så snart situasjonen tillot det. Og, nå er vi veldig glade for å kunne si at fra 5. oktober begynner utbetalingen av mer enn 2,2 milliarder kroner til skadeforsikringskundene våre i Norge, sier Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Det eksakte beløpet for årets kundeutbytte på 2 228 825 074 kroner utgjør 13,7 prosent av det som ble innbetalt i forsikringer i 2019. 

→ Mer om Kundeutbytte for privatkunder

→ Mer om Kundeutbytte for næringslivskunder

Sist oppdatert: