Nå kommer kundeutbyttet ditt

Nå kommer kundeutbyttet ditt

Årets kundeutbytte er klart! Du får tilbake cirka 14 kroner for hver hundrelapp du har betalt for skadeforsikringene dine.

Til sammen får du og andre Gjensidige-kunder 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i 2019.

Nå gjenstår det bare å gjøre som konsernsjef Helge Leiro Baastad sier i videoen over:

Ta ut kundeutbyttet ditt!

Er du privatkunde, henter du pengene dine her

Er du landbrukskunde, henter du pengene dine her

17 000 000 000

lars erik mørk farger p
Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

17 milliarder kroner. Det er beløpet Gjensidiges kunder har fått som kundeutbytte siden 2008. Det innebærer at hver enkelt kunde hvert år har fått mellom 10 og 15 kroner i utbytte per hundrelapp hun eller han har betalt for skadeforsikringer, opplyser kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidige-stiftelsen.

Det er Gjensidige-stiftelsen som formelt betaler ut kundeutbyttct. Det henger sammen med at stiftelsen eier 62 prosent av aksjene i Gjensidige. Kort fortalt skjer følgende før du får penger på konto:

  • Basert på det økonomiske resultatet for fjoråret foreslår styret i Gjensidige et eventuelt aksjeutbytte til selskapets aksjonærer
  • Generalforsamlingen i Gjensidige vedtar (eller vender tommelen ned for) styrets forslag
  • Hvis generalforsamlingen sier ja til utbetaling av aksjeutbytte, mottar Gjensidigestiftelsen sin andel. Stiftelsen eier altså 62 prosent av aksjene i forsikringsselskapet
  • Deretter må generalforsamlingen i Gjensidigestiftelsen vedta at utbyttet skal sendes videre til deg og flere hundre tusen andre skadeforsikringskunder i Gjensidige

Les mer om kundeutbyttet i Gjensidige

Deler ut penger til gode formål

I tillegg til å være største aksjonær i Gjensidige, deler Gjensidigestiftelsen ut penger til gode formål.

– Gavevirksomheten spenner vidt, fra lokalt dugnadsarbeid til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Målet er at Norge skal bli et tryggere samfunn og at flere får muligheten til å leve et friskt og aktivt liv, sier Mørk.

Til sammen har Gjensidigestiftelsen gitt cirka 2,2 milliarder kroner til om lag 7 000 prosjekter. Et av de mest kjente er svømmeaksjonen, som opp gjennom årene har bidratt til at over 70 000 barn har blitt trygge i vannet.

Les mer om Gjensidigestiftelsens gavevirksomhet

Sist oppdatert: