Nå kommer kundeutbyttet ditt

Årets kundeutbytte er klart! Du får tilbake cirka 14 kroner for hver hundrelapp du har betalt for skadeforsikringene dine.

Til sammen får du og andre Gjensidige-kunder 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i 2019.

Nå gjenstår det bare å gjøre som konsernsjef Helge Leiro Baastad sier i videoen over:

17 000 000 000

Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

17 milliarder kroner. Det er beløpet Gjensidiges kunder har fått som kundeutbytte siden 2008. Det innebærer at hver enkelt kunde hvert år har fått mellom 10 og 15 kroner i utbytte per hundrelapp hun eller han har betalt for skadeforsikringer, opplyser kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidige-stiftelsen.

Det er Gjensidige-stiftelsen som formelt betaler ut kundeutbyttct. Det henger sammen med at stiftelsen eier 62 prosent av aksjene i Gjensidige. Kort fortalt skjer følgende før du får penger på konto:

  • Basert på det økonomiske resultatet for fjoråret foreslår styret i Gjensidige et eventuelt aksjeutbytte til selskapets aksjonærer
  • Generalforsamlingen i Gjensidige vedtar (eller vender tommelen ned for) styrets forslag
  • Hvis generalforsamlingen sier ja til utbetaling av aksjeutbytte, mottar Gjensidigestiftelsen sin andel. Stiftelsen eier altså 62 prosent av aksjene i forsikringsselskapet
  • Deretter må generalforsamlingen i Gjensidigestiftelsen vedta at utbyttet skal sendes videre til deg og flere hundre tusen andre skadeforsikringskunder i Gjensidige

Les mer om kundeutbyttet i Gjensidige

Deler ut penger til gode formål

I tillegg til å være største aksjonær i Gjensidige, deler Gjensidigestiftelsen ut penger til gode formål.

– Gavevirksomheten spenner vidt, fra lokalt dugnadsarbeid til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Målet er at Norge skal bli et tryggere samfunn og at flere får muligheten til å leve et friskt og aktivt liv, sier Mørk.

Til sammen har Gjensidigestiftelsen gitt cirka 2,2 milliarder kroner til om lag 7 000 prosjekter. Et av de mest kjente er svømmeaksjonen, som opp gjennom årene har bidratt til at over 70 000 barn har blitt trygge i vannet.

Les mer om Gjensidigestiftelsens gavevirksomhet

Sist oppdatert: