Julehjerte

Du er viktig for oss

Gjensidige Hallingdal er et forsikringsselskap med omsorg for lokalsamfunnet. I 2022 har vi bidratt med 2,7 millioner til gode tiltak i Hallingdal og øvre Numedal. Det hadde ikke vært mulig uten kundene våre. Her kan du lese litt om noe av det vi har fått til sammen.

Trygghet - vår kjernevirksomhet

- Vår kjernevirksomhet er å gi våre kunder trygghet, forteller daglig leder i Gjensidige Hallingdal, Hallgeir Mythe. Mange tenker at vi bare hjelper til når en skade har oppstått men vi jobber faktisk målrettet med skadeforebygging hver eneste dag.

Unn Marit Skredegård jobber som controller og har utbetalt redkordmange tilskudd i år. - Det beste for kunden, samfunnet og oss er om vi klarer å forhindre at skaden skjer. Vi heier derfor på gode skadeforebyggende tiltak og har ulike tilskuddsordninger, forklarer Skredegård. Eksempler på dette er tilskudd til el-kontroll, brann og innbrudsalarm eller vannstopperventil. I tillegg gir Gjensidige Hallingdal 50 % rabatt på en rekke sikkerhetsutstyr til sine kunder.

 

Vekterbygget

PAL_0999.jpg
Øvelse i Vekterbygget. Hallingdal brann og redningstjeneste.

Mythe forteller at det også gis et årlig tilskudd til Vekterbygget på Torpomoen. Vekterbygget er en øvingsareana for redningsetatene og bidrar til at de kan øve jevnlig på ulike relaistiske situasjoner.

– Det man har fått til med Vekterbygget på Torpomoen er både spennende og enormt viktig, mener Mythe. Han forteller at de er stolte av å bidra til den flotte øvingsmuligheten Vekterbygget er for retningsetatene.

– Brannvesen, politi og ambulansepersonell skal jo kunne ta vare på oss, trygge hverdagen og redde liv. Da må rutiner og utfordrende situasjoner stadig trenes på, påminner han. 

- Vi har i år også bidratt med 4 slukkhengere til Rollag og Nore og Uvdal Brannvesen. - Det er viktig å støtte opp under redningsetatene våre, de er det viktigste vi har når en ulykke skjer.

Vi heier på lokale, unge talenter

Acacia-WEB.jpg
Acacia Rose var en av de som mottok stipendet for 2022

- Ung Glød er vårt eget lokale ungdomsstipend som vi er skikkelig stolte av, forteller markedsansvarlig i Gjensidige Hallingdal, Tove Hoftun. - Hvert år deler vi ut stipend som skal bidra til utvikling og fremgang hos unge talenter mellom 16 og 26 år.

Ønsker du å ta et steg videre innen dans, musikk eller annen kultur? Er du en ung og lovende idrettsutøver? Har du en gründerspire i magen eller et spennende prosjekt du ønsker å gjennomføre? Da er du kanskje den rette kandidaten til å motta Gjensidige Hallingdal sitt ungdomsstipend. Neste søknadsperiode er 01-januar - 15.februar 2023. 

Trygghet på badeplassen

Livbøye.jpg
Trygghet ved vannkanten. Elvelangs på Ål

Vet du om et sted i nærområdet som trenger livbøye, eller kanskje mangler din favorittbadeplass en ? Da vil Gjensidige Hallingdal gjerne høre fra deg.

- Vårt ønske er å bidra til å gjøre lokalsamfunnet tryggere, og da vi fikk spørsmål om vi kunne tenke oss å bidra med livbøyer sa vi selvfølgelig ja, forteller Hoftun. Vi har allerede delt ut til mange badeplasser, men vi har flere på lager og vil gjerne dele ut flere. 

 

Sikkerhet for ungdommen

DSCF2870.jpg
Hva skjer med en vannmelon som ikke bruker hjelm? Denne øvelsen er alltid en øyeåpner for elevene

I 30 år har Gjensidige Hallingdal vært med på å arrangere sikkerhetsdagen for alle 9.klassinger i hele Hallingdal. Flere tusen ungdommer har gjennom denne dagen fått lære om brannsikkerhet, førstehjelp og trafikksikkerhet. - Det er en skikkelig fin og lærerik dag, og det er ingen tvil om at å få lov til å prøve seg i praksiss gir bedre læring, sier Hoftun.

Gjensidige Hallingdal sponser også alle russebiler med 1500 kroner. Men det følger med et viktig kriterie, russen må hentes ut gratis røykvarsler og brannteppe til russebilen. - Vi sponser ikke russebilen før de har hentet ut dette, forteller Hoftun. I tillegg gir vi halv pris på 2 kilos slukkeapparat som vi anbefaler at de har i bilen. Hoftun forteller at de også tilbyr russen gratis ulykkesforsikring. - Vi ønsker jo at alle skal ha egen forsikring, men så vet vi at dette dessverre ikke er tilfelle. En ulykkesforsikring kan være veldig god å ha om man blir utsatt for en ulykke.

Takk for at du er vår kunde

I 133 år Gjensidige Hallingdal tilbydt trygghet til sine kunder . Og omtrent like lenge har de bidratt med smått og stort tilbake til lokalsamfunnet. - Det hadde aldri vært mulig uten kundene våre, sier daglig leder, Hallgeir Mythe - I tillegg har vi en flott gjeng med dyktige rådgivere med nesten 200 år samlet erfaring. Det er utvilsomt en god kombinasjon, avslutter han.

Har du et godt innspill til tiltak som trygger lokalsamfunnet? Send gjerne en mail til hallingdal@gjensidige.no Sponsorsøknader kan også sendes til denne adressen. Gjensidige Hallingdal støtter i hovedsak prosjekter knyttet til barn og unge, kultur og sikkerhet.

Takk for følge i 2022- de beste ønsker for julen og det nye året.