
1,5 millioner til Hallingdal fra Gjensidigestiftelsen
Gjensidigestiftelsen er Gjensidige sin største eier og gir støtte til ulike prosjekter som bidrar til gode liv i et trygt samfunn. Stiftelsen er Norges største , og er både en betydelig finansiell aktør og en viktig bidragsyter til samfunnsnyttige formål. Årlig deler stiftelsen ut rundt 270 millioner kroner.
Bli med og skap aktiv fritid for alle
Gjensidigestiftelsen har to årlige utlysninger med ulike søknadskriterier. Forrige utlysning hadde temaet "Aktiv Fritid For Alle." Lag og foreninger som ville bidra til at flere får delta i organiserte fritidstilbud, som deltakere og som frivillige, kunne søke om støtte. Bakgrunnen for denne utlysningen var coronapandemien. To år med avlyste eller sterkt reduserte fritidstilbud satte sitt preg på frivillig sektor. "Aktiv Fritid For Alle," skal gi et løft for å fylle lokalsamfunnene igjen med sosiale felleskap, inkluderende arenaer og mestringsopplevelser.
Tiltak som legger til rette for at flest mulig får en mulighet, uavhengig av deres funksjonsnivå, økonomiske og sosiale forutsetninger ble prioritert.
Tilrettelagt Fotball
Hallingdal Fotballklubb(HFK) var en de som fikk penger fra stiftelsen. Gjennom prosjektet "tilrettelagt fotball" jobber de for at mennesker med funksjonsnedsettelser skal føle seg inkludert i det lokale fotballmiljøet. - Støtten betyr at vi kan fortsette å arrangere faste, egne treninger for denne gruppen og vi får nå også muligheten til å melde oss på cup, sier Jan Eirik Thorberg i HFK. Thorberg forteller at dette allerede er et tilbud som er svært godt mottatt, og et tilbud som det er meningsfullt å jobbe med - Det er givende å se hvor mye dette tilbudet betyr for mange. Vi håper nå at enda flere melder sin interesse, for vi har plass til flere, avslutter han.
Inkluderende idrettsmiljø

Det var Nina Merethe Hafnor som overrasket både HFK og andre med gavesjekk fra Gjensidigestiftelsen. Hafnor bor på Gol, og er kundevalgt i generalforsamlingen til stiftelsen. Hun er en av fem som jobber med lokale tildelinger for Hallingdal og resten av tidligere Buskerud. Hafnor har bakgrunn fra det lokale idrettsmiljøet, og hun forteller at mye av bakgrunnen og erfaringen hennes kommer godt med når hun skal være med å behandle søknader. - Er det noe jeg har lært er det at en dårlig formulert søknad ikke nødvendigvis betyr at det er et dårlig prosjekt. I de tilfelle er lokalkunnskap gull verdt.
Hafnor har sittet i generalforsamlingen siden 2019. Noe av det hun liker aller best er det innblikket hun får av alt som gjøres i frivilligheten. - Det er så mange organisasjoner som jobber for andre mennesker, og mennesker som gjør så utrolig mye flott for andre, det er rett og slett rørende å se, sier hun. Selv er Hafnor opptatt av inkludering i idretten. - Dessverre er veldig få aktiviteter gratis, og mange opplever utenforskap på grunn av dette. Hafnor forteller at stiftelsen også har en sentral rolle i utviklingen av BUA. BUA er en nasjonal organisasjon som skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. BUA finnes i flere kommuner i Hallingdal. - Vi ser at utstyr ofte er en avgjørende faktor for at noen ikke har mulighet til å være med, BUA gir muligheter til mange barn og er et flott tiltak, avslutter hun.
Heier på ildsjeler

Det var hele 11 ulike lag og organisajoner fra Hallingdal som mottok støtte fra stiftelsen under høstutdelingen, totalt 1,5 millioner kroner. Oversikten over alle utdelingene finner du her
Hafnor forteller at det er både gøy og givende å være kundevalgt i stiftelsen. - Gjennom dette arbeidet får jeg møte ildsjeler, med et sterkt ønske om å få til noe bra for mange. Vi er helt avhengig av ildsjeler og frivilligheten i samfunnet vårt. Hafnor oppfordrer til å følge med på de ulike søknadsfristene, sette seg godt inn i kriteriene og sende søknad. - Jeg er helt sikker på at det finnes mange gode prosjekter der ute som aldri har søkt. Neste søknadsfrist er allerede i mars.