Hildaogkjell2

50 år med samlet erfaring

Første arbeidsdag i et nytt år, og tid for å reflektere over året som har gått.  For våre to landbruksrådgivere gikk 2022 inn i historiebøkene som et skikkelig jubileumsår. 

Det begynte med et vikariat

Året er 1992 Hilda Sollien får en telefon fra daværende kontorleder. Han lurte på om hun kunne være interessert i et vikariat i "skranken" hos Gjensidige Hallingdal - Det passet godt for meg, så jeg takket ja, sier Sollien. Vikariatet ble raskt til fast ansettelse og i fjor feiret Sollien hele 30 år som ansatt i Gjensidige Hallingdal. Mesteparten av tiden har hun jobbet som rådgiver for landbruksforsikring.

Sollien er vokst opp på gård, med melkeproduksjon og produksjon av egg. - Fra tidlige barneår hjalp jeg til hjemme på gården og stortrivdes med det, forteller hun. Sollien fikk også tidlig interesse for hest. - Vi hadde riktignok bare arbeidshest hjemme, men det var alltid gøy å ri barbak, minnes Hilda. Interessen for hestesporten har fulgt henne gjennom livet og hun har vært aktiv i hestemiljøet i Hallingdal. - Det å selv ha interesse og omsorg for landbruket gjør meg til en bedre lagspiller med kundene våre. Det er viktig for meg at bonden og familien får rådgivning om riktig og god forsikring, sier hun. 

Ringte selv og spurte om jobb

I 2002 fikk Sollien en ny kollega i landbruksteamet, Kjell Haugo. - Jeg ringte selv til daglig leder og spurte om de hadde bruk for rådgiver for landbruksforsikring, forteller Haugo. - Flaks for meg var de midt i en rekrutteringsprosess, og jeg fikk jobben. Haugo forteller at han alltid har hatt interesse for landbruket.- Naboen hadde gård, og heldigvis fikk jeg komme på besøk så ofte jeg ville, forteller han. Omtrent hver dag etter skolen var Haugo innom fjøset, og allerede som 7 åring fikk han sommerjobb hos naboen. Senere utdannet han seg til agronom og jobbet 20 år på avløserkontoret. Nå er det 20 år siden han begynte i Gjensidige Hallingdal. - Jeg føler jeg har viet hele livet til landbruket, og er på hjemmebane når jeg snakker med kundene. Jeg vil de vel, sier Haugo. 

 

Forsikring i endring

kari-grete.png
Arkivfoto fra 80-tallet. Punching på pc med en liten del av det gamle arkivet i bakgrunnen

Det har skjedd mye siden siden Haugo og Sollien begynte i Gjensidige Hallingdal. Sollien forteller at de første årene var hun "punchedame" for forsikringsrådgiverne. - Vi hadde ikke bærbar pc den gangen. Sollien forteller at forsikringspolisene først ble skrevet manuelt, som regel hjemme hos kunden, og deretter registrert i systemet. - Store kontraster til dagens arbeidshverdag, hvor vi omtrent kan jobbe hvor som helst og når som helst, så lenge vi har med pcèn. 

- Mye av det vi gjorde før skjer nå digitalt, det et er på godt og vondt, sier Haugo. Han forteller at tidligere reiste de mer på kundebesøk og hadde mer direkte kontakt med kundene enn de har i dag. - Jeg kan av og til savne den tiden, samtidig er jeg takknemlig for å jobbe i et fremoverlent selskap som følger med i tiden. Det er tross alt blitt en enklere hverdag for både oss og kundene våre, avslutter han.  

Tillit hos kundene

Team landbruk .jpg
Fv. Inge Ragnar Gåsterud, Hilda Sollien og Kjell Haugo. Bilde er tatt i forbindelse med en brannøvelse

Er du gardbruker i Hallingdal eller øvre Numedal er det stor sannsynlighet for at du kjenner til Haugo og Sollien. De forteller at ca. tre av fire landbruk i dette området er forsikret i Gjensidige Hallingdal. - Vi setter stor pris på at kundene vier oss den tilliten, sier Sollien. Haugo legger til at det er nettopp denne tilliten gjør arbeidshverdagen meningsfull. 

Gjensidige Hallingdal setter også pris på tilliten Haugo og Sollien har viet arbeidsplassen sin gjennom mange år. - Den kompetansen og arbeidserfaringen de har til landbruket er helt avgjørende for at vi har fornøyde kunder, sier Inge Ragnar Gåsterud, salgsleder for næringsliv. Gåsterud vet også at det betyr mye for kundene at de har en kontaktperson de kan ringe direkte til. -Vi er tilgjengelige på de fleste digitale plattformer, og mye kan gjøres på nett. Men du kan fortsatt ringe direkte til din rådgiver eller komme innom kontoret vårt uten avtale, det betyr mye for mange, avslutter han. 

Gratulerer med 30 og 20 års jubileum, måtte det bli mange flere jubileum å feire!