Hopp til innhold

Hils på Rakel

Før jul søkte vi etter en ny med medarbeider. Nå er hun endelig her. Bli bedre kjent med Rakel.

Rakel Sjemmedal er 37 år gammel og kommer opprinnelig fra Porsgrunn. Rakel utdannet seg som systemteknikker, og drømmen var egentlig å jobbe offshore, så hun fikk masse fritid til musikk og andre aktiviteter. - Men så skjer livet da, smiler Rakel. For da hun var 22 år førte tilfeldighetene henne til Ål, hvor hun begynte å jobbe med salg og markedsføring i reiselivsbransjen. - Jeg elsket den bransjen, menneskene og det pulserende livet det bydde på. Ønske gjestene hjertelig velkommen inn på noe varmt i koppen etter en lang dag i bakken, følge opp gjestene og passe på at de fikk et magisk opphold, sier hun.

Rakel har også jobbet i Selvhjelp Norge, som vert for podkasten "Gullet i dritten." Podcasten handlet om hvordan mennesker tar i i bruk selvhjelp når det oppstår livsproblemer. - En fantastisk jobb hvor jeg hadde mange fine og nære samtaler med mennesker. Jeg fikk reise en del og delta på flere spennende kurs.

Jeg elsket den bransjen, menneskene og det pulserende livet det bydde på

- Rakel

Det skjer ikke meg

Så hvordan havnet egentlig en systemteknikker i forsikringsbransjen? Rakel forteller at hun alltid har hatt en kjærlighet for mennesker. - Jeg brenner for at folk skal være trygge! Bli sett og hørt, sier Rakel. Og både som systemteknikker og rådgiver handler det til syvende og sist om mye av det samme, om å hjelpe til og utgjøre en forskjell. 

Rakel forteller at forsikringsfaget var ukjent og at det er mye ny kunnskap som skal læres. - Heldigvis har Gjensidige et flott opplegg for nyansatte gjennom Gjensidigeskolen, og jeg må gjennom en rekke kurs og eksamener før jeg får tittelen som autorisert rådgiver. Det mener Rakel er en god trygghet for både henne og kundene. - Jeg har innsett at å foreslå forsikringer er en langt mer alvorlig oppgave enn jeg først antok. Vi forsikrer tross alt liv, og selv om et liv ikke kan erstattes, kan riktig forsikring utgjøre en stor forskjell for så mange. 

Kjærlighet for mennesker

Rakel forteller at hittil har mye av opplæringen vært en skikkelig "wake up call" - Jeg tror at mange ikke tegner forsikringer fordi det er lett å tenke, " det skjer ikke meg " Samtidig som de ikke aner rekkevidden og konsekvensene av å ikke være riktig forsikret, sier hun.

Rakel gleder seg til å bli ferdig på skolebenken. - Jeg ser skikkelig frem til å ønske både nye og gamle kunder velkommen til meg. Og selvfølgelig byr jeg på kaffe, smiler hun. Rakel ønsker å bidra til at flere for opp øynene får hvor viktig det er med personforsikring - Det er faktisk helt nødvendig, det er helt krise uten, avslutter hun. 

Gjensidigeskolen

Viste du at vi har en egen skole? Gjennom Gjensidigeskolen sikrer vi at våre ansatte får den opplæringen og kompetansen som kreves. For å kunne gjøre en best mulig jobb for deg!