IMG_0029[1]

Sammen kan vi glede mange

Julen er en høytid mange ser frem til, men ikke alle gleder seg til jul.

Frelsesarmeen i Hallingdal forteller om økt pågang til matsentralen i hele år år. - Vi merker at pandemi og økte kostnader i samfunnet gjør at flere har mindre å rutte med enn før, sier Evy Kristiansen, i Frelsesarmeen Hallingdal. Kristiansen forteller at når det nærmer seg jul er det alltid flere som tar kontakt. I fjor var det over 140 husstander i Hallingdal som søkte om støtte til å feire jul, og nesten 400 personer fikk mat og gaver gjennom julehjelpen. 

Frivillighet gjennom mange år

Evy.jpg
Evy Kristiansen, frivillig i Frelsesarmeen Hallingdal.

I over 13 år har Evy Kristiansen bidratt til å gi mange familier i Hallingdal en bedre julefeiring. Hun legger ned utallige arbeidstimer i løpet av året som frivillig i Frelsesarmeen. Sammen med moren sin, Mette Hoftun, er hun "primus motor" for julehjelpen i Hallingdal. Gjennom julehjelpen kan personer som trenger det søke om støtte til julefeiring. Vi bidrar blant annet med mat, gaver, opplevelser til barn og julehilsner til ensomme og eldre i Hallingdal, sier Kristiansen. 

Frelsesarmeen er prisgitt donasjoner og bidrag gjennom året for å ha mulighet til å opprettholde matsentralen og julehjelpen. - Vi opplever giverglede i lokalsamfunnet, mange strekker seg langt for å hjelpe andre, sier Kristiansen. Vi blir kontaktet av bedrifter som kutter ut julegaver til ansatte, og gir pengene til oss istedet. Det betyr mye for oss, sier Kristiansen. 

En liten juletradisjon

hilda jul2.jpg
Hilda Sollien. Ekstra tidlig jul på jobb. Hjemme pleier Hilda å vente til lille julaften.

For noen år siden begynte ansatte i Gjensidige Hallingdal å samle inn gaver til julegryta. - Tidligere hadde vi julekalender for ansatte hvor alle bidro med en gave hver, med trekning hver arbeidsdag frem til jul, forteller Hilda Sollien i Gjensidige Halingdal. - Etter hvert fant vi ut at det var bedre at vi samlet inn gaver til de som trenger det mer enn oss. Sollien forteller at hun alltid har prøvd å et bidrag til julegryta. - Når datteren min var liten husker jeg vi hadde fadderbarn gjennom Frelsesarmeen, jeg synes det var viktig at hun forstod at ikke alle har barn har det like godt. - Julen er tid for å være raus og ta vare på hverandre, sier Sollien. 

Insamling av gaver til julegryta har nå blitt til en hyggelig førjulstradisjon i Gjensidige Hallingdal, og allerede er det kommet pakker under treet. "Riktig god jul til en liten gutt eller jente mellom 1 og 3 år," står det på det ene kortet. - Det er et lite bidrag i den store sammenhengen, men om de som har mulighet gjør litt, kan det bety mye for mange, sier Sollien. 

Juletreet vårt er åpent for alle

Nytt i år er at alle som ønsker det kan legge gaver under treet hos Gjensidige Hallingdal. Det vil være mulig å levere gaver på vårt kontor på Gol helt frem til jul. Juletreet vårt holder åpent hverdager fra 08-16. Gavene blir overlevert til Frelsesarmeen.

Gjensidige Hallingdal gir også for 3. året på rad årets julegave til Frelsesarmeen Hallingdal.30.000 blir i disse dager overført til julegryta. Sammen kan vi glede og gjøre en forskjell for mange i julehøytiden.