Karoline 3

Øvelseskjører du?

Start sjåførkarrieren med Øvelseskjøringsappen og få bonusfordeler.
Kjør feilfritt de første årene og få uttelling gjennom Ungdomsavtalen. La
Gjensidige Hallingdal motivere deg til å gjøre lønnsomme og trygge valg
på vei ut i trafikken.

Karoline Myrvold er 21 år fra Fagernes. Som 16-åring begynte hun å øvelseskjøre, og allerede fra første kilometer var Øvelseskjøringsappen fra Gjensidige i bruk.


– Jeg hadde hørt om appen via venner, også anbefalte de den på kjøreskolen, forteller Karoline. Den var veldig enkel og intuitiv å bruke, og loggingen gikk raskt og effektivt. Jeg synes det var motiverende å følge med på hvor langt jeg hadde kjørt, og jeg ble inspirert til å øve masse, smiler Karoline.
– I tillegg kan man logge hva du har øvd på, sier Karoline. Om du for eksempel har kjørt i rundkjøring, gjennom tunnel eller trafikklys, på landeveien eller om du har trent på rygging og lukeparkering. Den ga meg en fin oversikt over hva jeg hadde øvd mye på, og hva jeg burde gjøre mer av før oppkjøring, forklarer hun.

 

Mange kilometer gir høy bonus

Da Karoline lastet ned appen for å nå 2000 øvelseskilomenter, var målet å bli tryggest mulig i trafikken og best mulig forberedt til oppkjøringen. At 2000 registrerte kilometer også ville føre til 70% startbonus på første bilforsikring hos Gjensidig var hun nok ikke helt klar over.
– Da jeg forsto at appen og all registreringen også ga fordeler når jeg skulle tegne den første bilforsikringen min, ble jeg veldig glad. Jeg burde kanskje visst om det før, men man er jo ikke så opptatt av forsikringer og slikt når man er 16 år, smiler Karoline.

Koronalappen i egen bil

Karoline skulle egentlig kjørt opp rett etter 18-årsdagen sin i mars 2020, men på grunn av koronaen måtte hun vente 2,5 måned. I garasjen sto en svar BMW 3-serie sedan 2011-modell og ventet. Den hadde hun kjøpt allerede 3 måneder før hun fylte 18, for penger hun hadde spart opp fra sommerjobb på Vasetdansen gjennom flere år.
– Jeg har vært ganske iherdig til å spare og alltid tenkt nøye over hva jeg har brukt penger på, forteller Karoline. Da jeg cash´et ut bilen, og slapp å ta billån, tror jeg nok vennene mine var litt imponert.

Lønnsom ungdomsavtale

Nå har Karoline hatt lappen i litt over to år og kjørt skadefritt like lenge. Kjører hun skadefritt til hun er 23 vil hun få tilbake 10.000,- av forsikringspengene som er betalt inn til Gjensidige. Ti tusen kroner er mange penger, og bidrar godt i en ung hverdag.

– Det er en skikkelig bra gulrot og en veldig god motivasjon til å kjøre forsiktig og ta hensyn i trafikken, sier Karoline. Men det aller viktigste målet med å kjøre skadefritt, er jo faktisk å unngå skade på seg selv og andre, påpeker hun.

Godt kundeforhold allerede som ung

– Jeg opplever at Gjensidige er oppriktig opptatt av sikkerhet omkring ungdom.
De er flinke til å lage gode løsninger som unge forstår, og ønsker å benytte seg av. Og det er jo veldig lurt å etablere et nært forhold til forsikringsselskapet allerede fra man er 18.
– Som kunde hos Gjensidig kan jeg enkelt logge inn å sjekke det jeg trenger om den eller de forsikringene jeg har, forklarer Karoline. Jeg kan også se hva jeg har spart opp av bonus, eller hvilken maks kjørelengde jeg har satt per år.
Karoline oppfordrer alle som skal ta lappen til å bruke Øvelseskjøringsappen. Hun mener det ligger en trygghet i mengdetreningen den oppfordrer til. Og når det gjelder Ungdomsavtalen er hun ikke i tvil om at den er superbra, både for lommeboka og for trafikksikkerheten.