Gjensidige-Hallingdal-Selma-09-22-1

Sponsorer er Vm-gull verdt!

At Selma Li startet med Taekwondo var egentlig helt tilfeldig. Mamma spurte om hun hadde lyst til å prøve seg i den nystartede kubben i Ål, og kampsporten viste seg å være midt i blinken for Selma. Ti år har gått, VM-gull er tatt og lysten til å fortsette blir bare større. 

Den første sponsoren

Selma bil
2018: Ny bil og rykende fersk sponsoravtale.

Å holde seg i toppen krever utallige treningstimer, mye reising og fullt fokus. Da er åtte-til-fire-jobb vanskelig, og sponsoravtaler blir avgjørende. Men de kommer ikke nødvendigvis av seg selv. Selma spurte om støtte hos flere ulike bedrifter, og den første sponsoravtalen ble skrevet med Gjensidige Hallingdal.

Gjennom sponsoravtalen skulle Selma synliggjøre den da nyutviklede øvelseskjøringsappen.  Appen gir muligheten til å få *70% startbonus på første bilforsikring. I tillegg tilbakebetales inntil 10.000 ved fyllte 23 år, dersom man kjører skadefritt.  Da jeg skulle ta lappen brukte jeg naturligvis app´en. Hun mener Øvelseskjøringsapp´en, og godene som følger med, er et superbra tiltak fra Gjensidige Hallingdal for å bevisstgjøre unge sjåfører ift. ansvarlighet, sikkerhet og viktigheten av forsikring.

 

Brannkonstabel og røykdykker

Gjensidige-Hallingdal-Selma-09-22-2
Bak gode prestasjoner ligger utallige treningstimer.

I tillegg til sponsorinntekter har Selma en prosentstilling i Hytta Vår, som hun trives veldig godt i. Også jobber hun deltid som brannskonstabel og røydykker i Hallingdal brann- og redningsteneste, noe hun synes er både spennende og givende. Selma forteller at deltidsjobbene fungerer logistikkmessig bra sammen med det å satse på Taekwondo i verdenstoppen. Når treneren holder til i Drammen og kjæresten bor i Oslo er det både tidkrevende og kostbart å satse for fullt. Utgiftene til drivstoff og bompasseringer, huslån, strøm og bil er høye. – Det hadde vært umulig uten sponsorer med på laget, sier Selma og forklarer at Taekwondo ikke er en “pengesport”. – Vi får for eksempel ikke pengepremier når vi gjør det bra, og mange bedrifter vil ikke sponse fordi Taekwondo er en liten sport i Norge som sjelden profileres via TV eller andre kanaler.

Støtter og heier

Gjensidige Hallingdal - Tove - 500x600 11-19
Tove Hoftun, markedsansvarlig, Gjensidige Hallingdal.

Gjensidige Hallingdal setter stor pris på å få støtte både Selma og andre unge, lokale talenter.  I 2020 ble stipendet Ung Glød lansert, et lokalt ungdomsstipend som skal bidra til utvikling og fremgang  hos ungdom mellom 16 og 26 år.

– Det er mange unge talenter i lokalsamfunnet med store mål og ambisjoner for fremtiden, og det er fint å vite at vi har kunnet hjelpe noen av dem et lite steg på veien, sier markedsansvarlig i Gjensidige Hallingdal, Tove Hoftun. 

Gulljakten fortsetter

Med heiarop fra Gjensidige Hallingdal, fornuftige prioriteringer og fullt fokus, satser Selma friskt videre. Det er mye slit og hardt arbeid, men det er så absolutt verdt det ifølge henne selv. Hun har lagt en treårs-plan og trener målrettet mot EM og VM i 2023 og VM i 2025. Jakten på nye gullmedaljer er i gang og Gjensidige Hallingdal ønsker lykke til videre. 

Ønsker du, eller kjenner du noen som bør søke på " Ung Glød stipend ? " Neste Søknadsperiode er 01. januar - 15. februar 2023.  Les mer her. 

 

* I 2018 var startbonusen 60 %, i 2022 ble den endret til 70 %.