Allemed

Vil du glede barn og unge med en aktivitet i sommer?

Gjensidigestiftelsen har hatt kjempesuksess med sommeraktiviteter siden 2020, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom. Stiftelsen ønsker at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer.

Gode sommeropplevelser

Nina.jpeg
Kundevalgt i Gjensidigestiftelsen, Nina Merete Hafnor.

Gjensidigestiftelsen har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningene de siste tre årene, og gjentar derfor suksessen i år. -  I 2022 deltok rundt 140 000 barn på sommeraktiviteter finansiert av stiftelsen, og av disse fikk 3700 ungdommer sommerjobb, forteller Nina Merethe Hafnor. 

Hafnor bor på Gol og er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Nå oppfordrer hun alle lag og organisasjoner i lokalsamfunnet om å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og ungdom. - De siste årene har vært vanskelige for alle. Først med koronasituasjonen, men også i 2023 er det mye usikkerhet rundt økt prisvekst og høye renter. Derfor vet vi at det å skape gratisaktiviteter for barn og unge blir viktig også i år, sier Hafnor. 

 

Sommerjobber for ungdom

I høstutlysningen fikk 12 ulike lag og foreninger støtte for hele 1 800 000 i Hallingdal og Rollag, forteller Hafnor. Nå ønsker hun seg mange søknader til sommerutlysningen fra lokalsamfunnet. 

Instruktører.jpg
Gjensidigestiftelsen ønsker å skape sommerjobber for ungdom, f.eks. å jobbe som instruktører for barna gjennom sommeren. Bilde: Gjensidigestiftelsen.no

- Pengene fordeles på ulike tiltak. Gjensidigestiftelsen ønsker at det skal skapes aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. – Det er mulig å søke om inntil 300 000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, avslutter Hafnor

Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no
 

Slik søker du

Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no - Søknadsfristen er 1. mars, og alle søkere får svar tidlig i mai for at de skal rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien, forklarer Hafnor. 

Eventuelle spørsmål kan rettes til Nina Merete Hafnor - ninmeret@online.no / 95224350