Skøyter

Skøyter på beina og sponsoravtale i ryggen

Det heter seg at nordmenn er født med ski på beina. Erlend Andre Rue fikk
isteden skøytegåing inn med morsmelka. Drømmen er OL, og sponsoravtalen med Gjensidige Hallingdal gir ekstra motivasjon.  

Skøytefamilie

Med pappa og onkler som forbilder begynte Erlend tidlig å gå på skøyter. Det startet med skøyteskole hver torsdag på Glitre-isen i Gol, med hockeyskøyter på beina, bruskasse som støtte og nystekte vafler som motivasjon. Etterhvert ble det lengdeløpsskøyter, treningssamlinger og konkurranser. Erlend var “bitt av basillen” og skikkelig fasinert av skøytesporten. Nå går han med formstøpte klappskøyter, og de har han ikke tenkt å legge på hylla med det første…

Erlend

Nesten som å fly

Erlend forteller at skøyter er en krevende og sammensatt idrett som utfordrer både styrke, balanse, utholdenhet og spenst. Det trenes på is om vinteren mens sommerhalvåret består av barmarkstrening. Hele tiden terpes og øves det for å perfeksjonere og forbedre seg.
– Det som virkelig fenger med skøyter er farten, sier Erlend. Frihetsfølelsen det gir å opparbeide den helt selv, – nesten som å fly. Man finner ro og kommer inn i en god, mental tilstand når man suser avgårde på isen.

Strukturerte og lange dager

Nitten år gamle Erlend studerer til byggingeniør ved NTNU i Trondheim og trener med skøyteklubben Falken. Han kjenner på utfordringen med å kombinere studier og toppidrett. Lange forelesningsdager og kvelder med fokus på trening og kosthold gir ikke rom for et utsvevende studentliv.
– Man blir god til å disponere tiden riktig, forteller Erlend. Jeg følger treningsprogrammet som er lagt opp, og planlegger dagene ut fra det. Når både studier og toppidrett krever fullt fokus, er det ikke tid til jobb ved siden av. Erlend forteller at han jobber så mye som mulig i sommerferiene, men penger er dessverre alltid en utfordring for en som vil satse innen idretten…

Sponsorkroner fra Gjensidige Hallingdal

Av idretter i Norge er ikke skøyter blant de største, verken når det kommer til antall løpere eller økonomi. 
– Mange av skøyteløperne som deltar i verdenscupen betaler alt av reiser, opphold og utstyr selv, forteller Erlend. Man må faktisk være blant de aller beste i verden for å ha en helt grei økonomi. Litt synd å tenke på at en del talenter faller fra underveis på grunn av økonomien, sier han.
Erlend er takknemlig for sponsoravtalen han har fått med Gjensidige Hallingdal, en avtale som betyr litt flere muligheter og spillerom.
– Pengene kommer godt med for utgiftene er mange; treningsutstyr, samlinger, reiser og opphold. 

Motivert for å nå målene

Med Gjensidige-logo på klubbdrakt og utstyr trener Erlend på finsliping av teknikk og forbedring av tider på alle distanser. Målet er i første omgang å gjøre det best mulig i norgescup og bedre i NM enn sist, selv om han da tok en solid 10. plass i juniorklassen og 8. plass på seniornivå. Erlend har også et mål om å gå seg inn på Adelskalenderen, kun 10000 meter`n gjenstår.

Erlend er klar for framtiden og vil satse for å nå langt. Drømmen er å representere Norge internasjonalt, i worldcup. På litt lengre sikt kanskje også i VM og OL. Med røttene i Hallingdal og navn som Søndrål og Bøkko i bagasjen er ingenting umulig...

Vi heier på unge talenter. I 2019 opprettet vi " Ung Glød" et eget stipend for ungdom. Klikk her for mer informasjon og søknadsfrist.