Gjensidige Hallingdal Russekampanje 02-21-1

Tryggere rulling

Bland syv forventningsfulle 18-åringer med èn velholdt limousin,
strø over noen viktige sikkerhetstiltak og russerullinga
kan starte for Babushka Boys.

Litt annerledes

Sivert Slettemoen (øverst f.v), Hans Petter S Persson, Halvard G Meinstad, Jan Mikkel Huseby Øen, Ola Hoftun, Amund Skredegård og Ola Haugstad ville gjøre noe artig og litt annerledes med russetida. De fant en limousin på Finn, dro for å sjekke den ut, likte det de så og tok like godt doningen med hjem.
– Bilen var veldig godt vedlikeholdt og hadde et skikkelig bra anlegg. Den trengte bare nye dekk, forteller kameratgjengen. Når dekka var på plass måtte vi jo ut å testkjøre, smiler de. Det ble noen mil før snøen kom, og forventningene til russetida ble ikke akkurat mindre, innrømmer de.

Gjensidige Hallingdal Russekampanje 02-21-2.jpg
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Babushka Boys forbereder russetid. Selv navnerekka på genser-ryggen er nøye planlagt

 

Fra limo til russebil

Nå står limoen i vinteropplag. Forvandlingen til russebil er så vidt i gang, og det er litt av hvert som skal gjøres før russedåpen 14. april. – Et bra navn er jo viktig da, mener gutta. Vi ble enige om Babushka Boys, det er litt kult og klinger bra! Så skal vi ordne nye møbler inni og foliere bilen rød så klart. Å velge limousin som russebil er å legge lista eksklusivt høyt. Det er gutta klar over, de er kvalitetsbevisste og jobber for et strøkent resultat som skal holdes rent og ryddig gjennom russetida.

Babushka Boys er selvhjulpne når det kommer til oppgradering av limoen.
– Flere av oss går på tømrer-, rørlegger- og elektrikerlinja på yrkesfag så vi er ganske handy egentlig. Også mekker vi bil som hobby, så russebilen skal vi få fiksa sjøl, forteller de entusiastisk.

_DSC9055-Edit.jpg
Å kjøpe en russebil i god stand er både tidsbesparende og trygt. Det lille som må gjøres med limoen fikser de mekke-interesserte Babushka Boys selv

 

Sikkerhet og gratis ulykkesforsikring

Gutta er naturlig nok mest opptatt av en morsom og opplevelsesrik russetid, men de er slett ikke fremmede for å tenke sikkerhet. De har innført forbud mot røyking, levende lys og knusbare glass i bilen. I tillegg har de investert i to ledbars for å bedre sikten.

– På yrkesfag har vi hatt en god del om HMS, og noen av oss jobber i skiheisen der vi har lært mye om sikkerhet, forteller gutta. Det er bra å ha med under russefeiringa, mener de.

Gjensidige Hallingdal sponser alle russebiler i Hallingdal, Rollag og Nore og Uvdal med 1.500 kroner dersom det hentes brannteppe og røykvarsler til bilen.  I tillegg tilbys russen gratis ulykkesforsikring i perioden 1.april – 1.juni. Mer informasjon og søknadsskjema her.

Enormt bra tilbud som det bør være stor interesse for, mener gutta. Det skal rulles mange mil og mye kan skje. Det nevnes både elgfare, mørkekjøring, motorstopp og nødvendig ærender i veikanten som potensielle farer.

– Dette tilbudet skal vi helt klart benytte oss av, bekrefter de. Det føles jo kanskje litt trygt for dem hjemme også, legger de til.

_DSC8820-Edit.jpg
Babushka Boys leker ikke russetid! Litt rød folie og noe bilreklame nå så er limoen klar for vårens russerulling. (Maskoten representerer sistemann som var i karantene da bildet ble tatt)

 

Den enkleste livredderen

– Kjør aldri før alle har festet bilbeltet, oppfordrer Turi Gjestemoen fra Statens vegvesen som jobber aktivt for trafikksikkerhet blant ungdom i Hallingdal.
– Bilbeltet er faktisk den enkleste livredderen vi har, sier hun, og forklarer at en usikret person på 70 kg. vil omgjøres til en “elefant” på 2–3 tonn hvis man kolliderer i 70 km/t.

Gjestemoen har også noen andre viktige oppfordringer til ungdommen:
1. Sitt aldri på i bil med en ruset personen bak rattet!
2. Vær med å sikre at rusede personer ikke kjører, fjern bilnøklene fra vedkommende
eller kjøretøyet!
3. Sørg for at det ikke er løse gjenstander i bilen som kan bli livsfarlige prosjektiler ved en bråbrems!
4. Si alltid fra til sjåføren hvis du synes farten er for høy eller forbikjøringene for farlige!
– Ingen har noen å miste i trafikken, påpeker Gjestemoen, så ta sikkerheten på alvor, også i russetida.

Koronaen skal ikke få ødelegge

Kanskje går årets russ glipp av både landstreff og andre samlinger, men gutta med limoen tenker at russetida blir en kjempeopplevelse uansett. Håndspriten er allerede installert, bekrefter de. Men det er klart at det må tas forhåndsregler disse tider. Ved fotograferingen var en i gjengen i karantene. Dette løste gutta med en dukke som "stand in." Og selve intervjuet foregikk selvfølgelig på teams. 

Når bilen er klar, russedressene på, forsikringen undertegnet og sikkerhetsutstyret på plass kan Babushka Boys flyte avgårde i en 8,5 meter lang og lekker limo med dalens beste anlegg. De skal skape felles minner og feire en milepæl i livet før ferden går videre, – med eller uten limousin...

Gjensidige Hallingdal ønsker Babushka Boys og resten av russen en trygg og
uforglemmelig russetid.