Ung Glød Stipend 2020

Ung Glød er et lokalt ungdomsstipend fra Gjensidige Hallingdal. Bli kjent med våre Ung Glød ambassadører for 2020. Les her for informasjon om stipendet og søknadsfrister. 

Bettina Roll

18-åringen Bettina Roll fra Geilo kjører snowboard på nasjonalt og internasjonalt
nivå, og har siden hun var liten jobbet hardt og målrettet for å bli den beste i det hun elsker. Forrige sesong ble Bettina tatt ut til å representere Norge i ungdoms-OL der hun kvalifiserte seg til finalen i Big Air. Bettina har vunnet diverse Norgescuprenn de siste sesongene og har flere NM-medaljer.
 

 

Når gløder du?

“Når jeg får til triks! Og når alt går som jeg har planlagt, for eksempel før en konkurranse hvor jeg setter hvert treningsrun. Det motiverer enormt og gir masse glede, – så mye at det overdøver nervøsiteten. Og hvis jeg gjør det bra i konkurranse, da kjenner jeg på ekte lykke”.
 

Fokuset nå?

“Målet for neste sesong er å få pallplasser i Norgescup og NM. Jeg blir senior neste år og kan delta i Europacup og FIS-cup der målet mitt er å klatre oppover på resultatlistene”.


Hvordan holder du drømmen glødende?

“I snowboard i det oppturer og nedturer. Jeg vil bli så god som mulig og ingen utøvere har blitt best uten nedturer, kanskje er det faktisk i motbakke man lærer mest. Jeg minner alltid meg selv på at jeg står på snowboard og jobber hardt fordi det er dette som er den store drømmen og det aller, aller feteste jeg vet om”.

Stipend gir muligheter!

“Pengene kommer utrolig godt med når nytt utstyr skal kjøpes og alle utgiftene til treningssamlinger og konkurranser i inn- og utland skal betales”.

Anne Skølt

18-åringen Anne Skølt fra Hemsedal har drevet med musikk og dans hele livet. Hun
er aktiv i kulturmiljøet i Hemsedal, spiller jevnlig under konsertar og lokale
arrangementer og trives godt med en tettpakket og variert timeplan.
Anne har deltatt i UKM 6 ganger, har kommet videre til fylkesmønstring fire av dem og til landsmønstring i 2017. Hun synger og spiller flere instrumenter, og har vært i studio med bandene Echochaser og Daskebandet. Anne er også plukket ut til Hallingdaldansekompani.

Når gløder du?

“Når eg får lov til å skape saman med andre ungdommar! I eit miljø der alle er lidenskapeleg opptatt av kunsten, deler tusenvis av idear, tester ut masse nytt og arbeider fokusert mot same mål. Det er heilt fantastisk og inspirerer til å lære meir”.

Fokuset nå?

“Etter vidaregåande ynskjer eg å gå musikallinje på folkehøgskule. Deretter vil eg studere musikalteater i Noreg, Storbritannia eller USA, og jobbe målretta mot krevjande opptaksprøver”.

Hvordan holder du drømmen glødende?

“Dagsformen er ikkje alltid på topp, og da kan det være fint å minne seg sjølv på kvifor ein driv med det ein driv med. Eg gjer det eg kan for å finne tilbake til gleda, danser til musikken eg elskar, syngjer for full hals når eg er aleine og gløymer alle reglar – om så for berre nokre minutt. Lidenskap er nok den beste kjelda for å halde motivasjonen oppe og draumen varm!”

Stipend gir muligheter! 

“For å utvikle meg og For å nå måla og draumane mine treng eg song-, dans- og pianoundervisning. I tillegg ynskjer eg å kunne reise på relevante leir, kurs og workshops. Ung Glød-stipendet vil medverke til lærdom og inspirasjon”.

Anders Totland

18-åringen Anders Warlo Totland fra Nesbyen legger ned utallige treningstimer,
prioriterer beinhardt og har en godt over gjennomsnittlig interesse for skyting.
Anders vant gull (lag) og bronse (individuelt) i NM på bane 2019 og 2020. Under Landsskytterstevnet i 2018 tok han en 2. plass. I tillegg har Anders vunnet en Norgescup-runde og har blitt landsdelskretsmester i felt.

Når gløder du?

“Etter gjennomført konkurranse der jeg har klart å gjennomføre alle arbeidsoppgavene mine som jeg har trent på”

Fokuset nå?

“Målet mitt er å kvalifisere meg til det nordiske ungdomslandslaget i Det Frivillige Skyttervesen i løpet av sesongen 2020/2021. Samtidig trener jeg mot Landsskytterstevnet på Elverum i 2021. Den store drømmen er å være en av dem som ligger på kongelaget på Landsskytterstevnet innen 2025”.

Hvordan holder du drømmen glødende?

“Jeg visualiserer den perfekte gjennomføringen for å holde troen på at alt er mulig. Det er i motbakke det går oppover!”

Stipend gir muligheter!

“Pengene skal brukes til påmeldingsavgifter, reiser og opphold. Nå får jeg råd til å delta på flere stevner. Det gir meg mulighet til å utvikle meg videre så jeg når målene og drømmene mine”

Marte Mikkelsplass

18-åringen Marte Mikkelsplass fra Bromma satser på langrenn og har oppnådd
resultater på juniornivå som hun er veldig godt fornøyd med.
Forrige sesong ble Marte nummer 5 sammenlagt i juniorcupen, med 2. plass som beste plassering. Det store målet forrige sesong var å kvalifisere seg til Nordisk Juniorlandskamp i Falun, det klarte hun.
 

Når gløder du?

“Når jeg går på ski alene i mørket om kvelden, med hodelykt og hører på en god podkast eller lydbok – da har jeg det aller, aller best. Den store motivasjonen kommer når formen er god, beina føles lette, teknikken sitter og energien bare er der!”

Fokuset nå?

“Mitt store mål for neste sesong er å kvalifisere meg til junior-VM. Landslaget er målet på sikt. En stor drøm er å kunne representere Norge i internasjonale mesterskap og gjøre det bra der”.

Hvordan holder du drømmen glødende?

“Heldigvis har jeg sjelden tunge perioder, men hvis det butter og jeg er litt umotivert, så vet jeg at det vil gå over. Jeg minner meg på det jeg allerede har oppnådd, husker på at jeg utvikler meg hele tiden og tenker at det bringer meg nærmere målene og drømmene for fremtiden”.

Stipend gir muligheter!

“Pengene vil bli brukt både til nødvendig utstyr og til å reise på samlinger der det er snø også om sommeren, f.eks. på Sognefjellet og i skitunnel. Det gir gode muligheter for positiv utvikling”.

Gjensidige Hallingdal ønsker alle Ung Glød Ambassadører for 2020 lykke til videre på ferden.