Ung Glød Stipend 2021

Ung Glød er et lokalt ungdomsstipend fra Gjensidige Hallingdal. Bli kjent med våre Ung Glød ambassadører for 2021. Les her for informasjon om stipendet og søknadsfrister. 

Kasper Herland

19-åringen Kasper Herland fra Hemsedal satser fullt og helt på å bli profesjonell langrennsløper. Han pendler mellom Hemsedal og Lillehammer hvor han studerer. Kasper jobber hardt og målrettet for å forbedre seg i langrenssporet, og er fast bestemt på en dag å bli best i verden.
 
 

Når gløder du?

“Å kunne formidle gleden over å satse på ski til unge i Hemsedal gir mye positiv energi. Og når det går bra i langrennssporet og jeg leverer resultater topp ti i min årsklasse, inspireres jeg til å fortsette”

Fokus og mål?

“Nå jobber jeg hardt og dedikert for å bli best mulig på juniornivå, både nasjonalt og internasjonalt. Hovedmålet er å bli verdens beste elite-skiløper, og jeg er enormt motivert for å gjøre det som skal til og gå hele veien…”

Stipend gir muligheter!

“Stipendet kommer godt med i toppidrettslivet. Pengene vil bli brukt til utstyr, samlinger, konkurranser og reiser”

Per Egil Brenno

20-åringen Per-Egil Brenno fra Hol startet sin egen saueklipper-bedrift da han skjønte at det var mangel på saueklippere i Norge. Han er opptatt av dyrevelferd og kvaliteten på klipping av ulla. Per-Egil har på trappene et prosjektsamarbeid med landbruksskole, for å få flere til å bli kjent med yrket og flere til å prøve seg på saueklipping.

 

Når gløder du?

“Å vite at jeg gjør en solid og skikkelig jobb for både bøndene og sauene gir en god følelse. Også er det viktig og meningsfylt for meg å videreføre en lang, norsk saueklippertradisjon”

Fokus og mål?

“Hovedfokuset er å dekke etterspørselen i hallingdal så bøndene i dalen får klippet sauene sine når det trengs. For å få fylt opp større deler av året med saueklipping ser jeg på mulighetene for å ta oppdrag også utenfor Hallingdal, da det er ulike klippetider rundt om i landet. Jeg vil gjerne også få i gang et opplegg med skolene sånn at det etter hvert læres opp flere norske saueklippere som kan dekke etterspørselen”

Stipend gir muligheter!

“Pengene skal brukes til kniver og kammer for de ulike ulltypene. Og til en slipemaskin”

 

Sigrid Haug Grønnerød

18-åringen Sigrid Haug Grønnerød fra Ål elsker skiskyting og går siste året på skiskytterlinjen ved NTG Geilo. Hun føler seg privilegert som får reise rundt i Norge på konkurranser, og kjenne på mestringsfølelse og framgang. Gjennom perioder med skader og sykdom har hun lært å jobbe tålmodig og strukturert for å komme
tilbake til skisporet og standplassen.

 

Når gløder du?

“Under lange skiturer på fjellet i strålende sol, og når jeg kjenner at treningen flyter. Det gir meg også mye glede å kunne motivere andre til å yte maksimalt”

Fokus og mål?

“Kommende sesong har jeg som mål å ta pallplasser nasjonalt. Ambisjonen på lengre sikt er å konkurrere internasjonalt, og få representere Norge i de store mesterskapene og i worldcup”

Stipend gir muligheter!

“Stipendet vil brukes til treningssamlinger, team, konkurranser, ammunisjon og oppgradering av utstyr.”

Thomas Lundberg

19-åringen Thomas Lundberg fra Nesbyen har drevet med musikk siden barneskolen. Han har spilt slagverk i skolekorps, vært vokalist i band og spilt med lokalkjente musikere i Hallingdal. Det har økt gleden ved musikken og gitt inspirasjon til veien videre. Sang og piano er nå hovedinteressen, og det øves daglig hjemme, ved musikklinjen på St. Halvard vgs., gjennom Norges Musikkhøgskoles talentutviklingsprogram og hos privatlærer.

 

Når gløder du?

“Fellesskapet omkring sangen og musikken gir enorm glede og inspirerer meg til å legge ned den øvingen som må til”

Fokus og mål?

“I året som kommer ønsker jeg å ta ytterligere steg som sanger, spesielt i den klassiske retningen. Jeg vil også utvikle pianoferdighetene mine. Målet mitt er å kunne drive med musikk på heltid”

Stipend gir muligheter!

“Pengene skal brukes til nødvendige sang- og pianotimer. Også skal jeg anskaffe personligstøpte ørepropper, – timer med øving hver dag tærer på hørselen over tid”

Synne Mæland-Herheim

18-åringen Synne Mæland-Herheim fra Geilo har gått på ski siden barneårene. Hun representerer Geilo IL og går andre året på skiskytterlinjen ved NTG på Geilo. Synne har deltatt i en rekke renn de siste sesongene, og har vunnet flere av dem. Hun er opptatt av å bidra til et godt treningsmiljø, og ønsker å være en god rollemodell for de yngre aldersgruppene.

 

Når gløder du?

“Det er mye inspirasjon i et sosialt og godt treningsmiljø hvor vi pusher hverandre til å utvikle oss. I tillegg er det veldig motiverende når jeg klarer å følge den planen jeg har lagt for et renn, og ser at det gir resultater.

Fokus og mål?

“Jeg jobber hardt og målrettet for å utvikle både skyte- og langrennsteknikken min samtidig som kondisjonen skal forbedres. Medalje i de rennene jeg deltar i er alltid et mål. Å etterhvert få representere Norge i VM, OL og world-cup er det jeg jobber for hver dag”

Stipend gir muligheter!

“Pengene vil bli brukt til renndeltakelser, smøreprodukter og skudd. Jeg ønsker også å få kjøpt et reservevåpen som er nødvendig i skiskytterkonkurranser ved uhell eller teknisk svikt”

Filip Fjeld Andersen

21-åringen Filip Fjeld Andersen flyttet fra Nesodden til Geilo for å kunne gå mest
mulig på ski. Det førte til at han begynte med skiskyting i tillegg til langrenn. Etter å
ha fullført NTG var han med på U23-landslaget, og nå er han en del av Rekruttlandslaget. Selv når Filip har møtt motgang med skader og sykdom, har han
klart å hente fram positiviteten og pågangsmotet som er hans varemerke.

 

Når gløder du?

“Når nysgjerrigheten min fører til at jeg finner forbedringsområder sånn at jeg utvikler meg videre. Og det gir mye energi å bidra til at yngre utøvere motiveres på veien framover.

Fokus og mål?

“Ambisjonene mine er gode plasseringer på nivåene hvor man aspirerer til eliten, og etter hvert få plass på et landslag. For å nå hovedmålet om å bli en stabil eliteløper, jobber jeg målrettet for å ta de utviklingsstegene som er nødvendig”

Stipend gir muligheter!

“Pengene vil komme veldig godt med til nødvendige reiser, teamavgifter, skudd og utstyr”