Ung Glød Stipend 2022

Ung Glød er et lokalt ungdomsstipend fra Gjensidige Hallingdal. Bli kjent med våre Ung Glød ambassadører for 2022. Les her for informasjon om stipendet og søknadsfrister. 

Acacia Rose

18-åringen Acacia Rose går på snowboardlinja på NTG på Geilo der hun kombinerer trening med skole. Hun deltar i alt av nasjonale konkurranser i tillegg til cuper i Europa, og hun jobber aktivt for å komme inn på juniorlandslaget. Målrettet trening og god oppfølging på NTG gjør at Acacia har nådd de målene hun har satt seg. Hun har fokus på å være en god ambassadør for idretten sin og en solid rollemodell for yngre utøvere. Derfor stiller hun opp som snowboardtrener i Geilo IL og i SkiGeilos skiskole.

 

Når gløder du?

“Når jeg gjør triks jeg ikke trodde jeg kom til å klare – og det er så gøy!”

 

Fokus og mål?

“Jeg har som mål å komme på pallen i de konkurransene jeg deltar i. Drømmen er å bli profesjonell snowboarder”

 

Stipend gir muligheter!

“Pengene skal brukes til skoleutgifter, reisekostnader og snowboardutstyr”

Anna Olivia Hagen Espeli

18-åringen Anna Olivia Hagen Espeli bor på Geilo. Hun går tredje året på NTG der og satser på skiskyting for Geilo IL. Anna deltar jevnlig i konkurranser og oppnår gode resultater helt i tetsjiktet. Viljen til å gjøre alt som skal til for å forbedre seg teknisk er stor, motivasjonen for å nå toppen av pallen likeså. Anna følger nøye med på utviklingen og framgangen på elitenivå, og vet at det ligger mange spennende opplevelser i vente for å bli så god hun kan klare å bli. 

Når gløder du?

" Når kan trene sammen med gode venner. Det er den beste motivasjonen for meg"

 

Fokus og mål?

“Jeg tenker langsiktig og bygger form og teknikk med tålmodighet. Målet mitt er å forbedre meg gjennom hver sesong og etterhvert bli best i verden”

 

Stipend gir muligheter!

“Jeg ønsker å bruke pengene til å betale for overnatting når jeg deltar i ulike renn”

Kristian Lerberg

20-åringen Kristian Lerberg kommer fra Geilo. Han er smed og jobber for å bevare håndverket og videreføre smitradisjonen. Han har bygget sin egen smie fra grunnen og der driver han enkeltmannsforetaket Lerberg smie. Kristian tilbyr kunstsmiing, design, restaurering og interiør innenfor smiing. Når en kunde henvender seg er det for å få noe helt eget, og det får de. 

 

Når gløder du?

“Jeg brenner for faget mitt og arrangerer kurs for ungdom så de får prøve seg innenfor smedfaget. Kanskje noen blir motivert til å ta opp tradisjonen etterhvert. Å kunne videreføre en tradisjon og et gammelt håndverk betyr veldig mye for meg”

 

Fokus og mål?

“Jeg vil sørge for at smitradisjonen ikke lenger skal stå i fare for å dø ut. Et av mine største mål er at Lerberg smie skal bli synonymt med godt håndverk og god kvalitet”

 

Stipend gir muligheter!

“Å få Ung Glød-stipend er en bekreftelse på at gamle og sjeldne yrker og tradisjoner blir satt pris på. Pengene gir meg mulighet til å kjøpe inn nødvendig utstyr og utvide driften”

Hanna Bergheim Jegleim

16-åringen Hannah Bergheim Jegleim fra Gol har ridd aktivt siden hun var fem. Nå rir hun dressur for Hallingen Hestesportsklubb med ponnien Black Jack. Tospannet har trent hardt gjennom flere år og har avansert fra enkle dessurkonkurranser på lokalt nivå til stevner og mesterskap på nasjonalt niva. Hannah og Black Jack er helt avhengige av at de har et godt samspill hvis de skal lykkes i konkurranser.

Når gløder du?

“Når jeg kjenner at hesten og jeg spiller på lag og får til det vi har trent lenge på”

Fokus og mål?

“Målene mine for 2020 er topp 10-plassering i innendørs NM og i lag-NM, og kvalifisering til indiviudelt NM der det er høyere vanskelighetsgrad og kvalifiseringskrav”

Stipend gir muligheter!

“Ung-Glod-stipendet kommer godt med. Det skal brukes til treninger, startavgifter, transport og oppstilling av ponnien”

Loicia Bloin-Wibe

16-åringen Loicia Bloin-Wibe rir dessur med ponnien Nala for Halingen Hesesportsklubb der hun har vært aktiv siden hun var tre år gammel. I 2021 deltok de i innendørs-NM og lag-NM for første gang. Dette er siste året Loicia kan konkurrere med ponnien Nala, fra neste år er det hest som gjelder.

Når gløder du?

“Når jeg opplever at all treningen gir gode resultater”

Fokus og mål?

“Målene mine for 2022 er topp-10-plassering i innendørs NM og i lag-NM, og kvalifisering til indiviudelt NM der det er høyere vanskelighetsgrad og kvalifiseringskrav”

Stipend gir muligheter!

“Jeg vil bruke Ung Glød-stipendet til deltakelse på flere landsstevner for å øke sjansene mine for å kvalifisere meg til individuelt NM”

Sander Mørk Danielsen

17-åringen Sander Mørk Danielsen kommer fra Hovet i Hol og har stått på snowboard siden han var seks. Sammen med storebror bygde han egen “park” med rails og hopp der de terpet triks og pushet hverandre. Sander er med i Geilo IL snowboardgruppa hvor han har trent jevnlig gennom mange år. Nå går han andre året på Hovden skigymnas. Han deltar på samlinger og i konkurranser så ofte som mulig, får solide plasseringer og ender stadig på pallen.

 

Når gløder du?

“Når jeg lærer meg nye triks og ser at jeg utvikler meg innen idretten min. Å få gode resultater når jeg konkurrerer mot de beste i verden er skikkelig motiverende”

Fokus og mål?

“Jeg satser aktivt framover. Jeg har som mål å hevde meg i toppen under norgescuper og NM, og kvalifisere meg til å kjøre insternasjonale konkurranser”

Stipend gir muligheter!

“Et Ung Glød-stipend er til stor hjelp. Pengene skal brukes til utstyr, reiser og deltakeravgifter”

Mari Slåtto

22-åringen Mari Slåtto kommer fra Hol og studerer til agronom på Hamar. Hun konkurrerer i hundekjøring nordisk stil og barmark med hundene Sansa (3) og Pax (2). Årest sesong er første som senior, og Mari er motivert for å jobbe hardt i lag med hundene for å bli best mulig innen idretten sin.

Når gløder du?

“Når jeg kan trene eller konkurrere med hundene mine og jeg kjenner at vi gjør det bra sammen”

Fokus og mål?

“Jeg har en målsetning om å komme på pallen i NM både på snø og barmark. Også ønsker jeg å kvalifisere meg til internasjonale mesterskap”

Stipend gir muligheter!

“Utgiftene til utstyr, fòr og veterinær til to hunder er store, i tillegg kommer utstyr til meg selv. Ung Glød-stipendet kommer utrolig godt med”

Leo Landrø

16-åringen Leo Landrø fra Gol kjører freeski for Geilo IL freeski. Fasinasjonen for freeski begynte allerede da han som 1,5-åring satt i barnevogn og fulgte med på elevene ved Hallingdal Folkehøgskoles freeskilinje. Han henter inspirasjon fra de beste innen freeskimiljøet og spesielt har Andreas Håtveit vært en stor inspirator i tillegg til trener. Leo har drevet aktivt med turn i tillegg til ski, og vært turntrener for yngre grupper. Nå går han på Wang toppidretts freeskilinje der han kan få utviklet eget potensiale maksimalt.

 

Når gløder du?

“Når jeg kan stå på ski med venner eller konkurrere, og følge drømmen om å bli best mulig i freeski. Ski er det gøyeste jeg vet, og jeg trener masse både på skolen og i fritiden. ”

Fokus og mål?

“Jeg trener for topplassering på junior-nivå, og har som mål å bli tatt ut til de største konkurransene, både nasjonalt og internasjonalt. Målet er å etterhvert tilhøre verdenseliten”

Stipend gir muligheter!

“Det er flott at det finnes et Ung Glød-stipend. Pengene skal jeg bruke til utstyr, reiser og konkurranser, og til å utvikle meg videre innenfor freeski”

Omund Lysne Kolsrud

18-åringen Omund Lysne Kolsrud bor i Flå der han har startet sitt eget skigardfirma K7 Skigard og Utmarksservice. Han ønsker å ivareta den gamle håndverkstradisjonen og er opptatt av høy kvalitet i utførelsen. Omund hugger selv stauren (gjerdestolpene) og skiveden (tømmeret) som benyttes, og setter opp skigarder, enten på gamlemåten med sveg eller med moderne materialer som ståltråd.

Når gløder du?

“Når jeg får muligheten til å lære bort det jeg kan, og videreføre dette stolte tradisjonshåndverket. For tiden lærer jeg lillebroren min å sette opp skigard”

Fokus og mål?

“Målet mitt er å kunne leve av å sette opp skigarder. Jeg ønsker å dekke etterspørselen etter skigard i Hallingdal, og etterhvert kanskje også få kunder utenfor dalen”

Stipend gir muligheter!

“Det blir endel utgifter til både verktøy og transport ifb. oppsetting av skigarder. Ung Glød-stipendet skal brukes til ny motorsag og drivstoff til den”

Mari Torsteinsrud

20-åringen Mari Torsteinsrud er fra Ål og går skiskyting for Ål skiskytterlag. For tiden bor hun på Lillehammer fordi hun har plass i skiskytterteamet Team Woodcon. Skiskyting er en stor del av livet til Mari og hun satser for fullt så hun når så langt som mulig. I tillegg til skiskytingen studerer hun økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Innlandet.

Når gløder du?

“Når jeg ser at alt arbeidet jeg legger ned gir uttelling. Å kunne være en del av en gruppe som trener sammen, heier og oppmunterer hverandre, betyr mye”

Fokus og mål?

“Jeg fokuserer på stadig utvikling av form og teknikk, og målet mitt er å komme på pallen i de konkurransene jeg deltar i”

Stipend gir muligheter!

“Å satse koster! Ung Glød-stipendet kommer godt med når reiser, samlinger og utstyr skal betales”

Kamilla Espeli Olsen

16-åringen Kamilla Espeli Olsen fra Geilo har kjørt snowboard i ti år. Hun går på NTG på Geilo der hun jobber målrettet med både trening og skole. Hun setter seg stadig nye mål og pusher seg til å prøve nye utfordringer hele tiden. Kamilla sprer glede med sitt gode humør og er opptatt av at alle skal føle seg velkommen i snowboardmiljøet.

Når gløder du?

“Når jeg når de målene jeg har satt meg”

Fokus og mål?

“Jeg deltar på så mye som mulig på nasjonalt nivå og har jobbet hardt slik at jeg har kvalifisert meg til internasjonale konkurranser. Ambisjonen og drømmen er å kunne leve av å kjøre snowboard”

Stipend gir muligheter!

“Ung Glød-stipendet skal brukes til skoleutgifter, reisekostnader, skipass og snowboardutstyr”