Hopp til innhold

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For å gi deg en god opplevelse og sørge for at alt fungerer som det skal på nettsidene våre, bruker vi informasjonskapsler. På denne måten kan vi forbedre nettsidene og vise deg mer relevant innhold og markedsføring. Du kan alltid endre valgene dine og lese mer om informasjonskapsler.

Informasjon i forbindelse med ekstremværet Hans

Her har vi samlet informasjon som kan være nyttige i forbindelse med ekstremværet. Informasjonen er generell, og du må gjerne ta kontakt med oss for å avklare spørsmål og ta opp eventuelle behov du har.

Manglende tilgang på innbo og personlig utstyr

Dersom boligen din er utilgjengelig etter skade, eller på grunn av evakuering som er beordret av myndighetene, vil du kunne få overført penger til innkjøp av nødvendige personlige bruksting (som klesskift, toalettartikler og annet). Beløpet tilpasses etter varigheten på evakueringen og avtales direkte med skadebehandleren din. Du må ha innboforsikring hos oss for å få dette.  

Manglende tilgang på bil

Dersom du ikke får tilgang til bilen din, som følge av ekstremværet, vil vi erstatte kostnader til leiebil i inntil 10 dager hvis du har kaskoforsikring med leiebil, eller inntil 30 dager hvis du har Bil Pluss-forsikring. 

Ekstra boutgifter etter skade

Dersom du får ekstra bokostnader som følge av at boligen er skadet, eller ikke tilgang til boligen, erstatter vi disse ekstrakostnadene. Erstatningen settes basert på normal markedsleie og avtales direkte med vår skadebehandler. Merutgifter ved å bo borte dekkes av innboforsikringen.

Bygninger eller innbo/eiendeler er skadet

Er boligen, bygningen eller innbo/ eiendeler skadet? Meld skaden på nett. Det er den raskeste måten å komme i kontakt med oss på. Skadebegrensende tiltak avklares og igangsettes umiddelbart om du har behov for hjelp og vi sender noen ut der det er behov. Vi får tilsendt lister av leverandøren når de har oversikt over skadet innbo. Er bygningen skadet får vi rapport og oversikt over reparasjonskostnadene. Vi regner dessverre med at det kan ta lengre tid enn normalt å håndtere skader etter «Hans», spesielt fordi:

  • tømming og tørking har ingen/liten effekt før «vannet har sluttet å renne inn»
  • stengte veier og lignende hindrer skadesaneringsfirmaer og takstkonsulenter i å komme frem til skadestedet
  • det vil bli mangel på håndverkerkapasitet

Om du ikke har behov for hjelp, så kan dere gjøre mye selv. Det vil bli utfordringer med kapasiteten til håndverkere i berørte områder.

Hva kan du gjøre selv?

Om du ikke har behov for hjelp, så kan dere gjøre mye selv. Det vil bli utfordringer med kapasiteten til håndverkere i berørte områder.

  • Ta oversiktsbilder og detaljerte bilder av hva som er skadet
  • Skriv lister med alder på innbo og løsøre som er skadet
  • Få ut vann, tørk opp vann, sett på varmevifter
  • Pumper eller vifter kan kjøpes i flere butikker for å begrense skaden
  • Når du har oversikt så send bilder og informasjon til oss når du melder skade eller last det opp under skadesaker etter at du har meldt en skade. 

Kontaktinformasjon

Vi forstår om du har spørsmål og svarer gjerne på alt vi kan, men vi ber om forståelse for at vi må avvente utviklingen når det gjelder nedbør og flom, avstengninger og tilbakemeldinger fra skadesaneringsselskapene før vi kan besvare alt. 

Ta gjerne kontakt med oss om noe er uklart.

Telefon: 915 03 100