Hopp til innhold

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For å gi deg en god opplevelse og sørge for at alt fungerer som det skal på nettsidene våre, bruker vi informasjonskapsler. På denne måten kan vi forbedre nettsidene og vise deg mer relevant innhold og markedsføring. Du kan alltid endre valgene dine og lese mer om informasjonskapsler.

Korona – dette dekker reise­forsikringen

Reglene for karantene og testing er endret. Dette får også betydning for hva forsikringen dekker, og hva du må gjøre hvis du blir syk. 

Informasjonen ble sist oppdatert 24. juni 2022.

Det er også flere land i verden som har reiseråd på grunn av krig og uro. I disse landene gjelder ikke reiseforsikringen uten at utvidelse er spesielt avtalt. 

Viktig informasjon til deg som har planlagt en reise

Avbestilling av reise på grunn av sykdom

Hvis du er syk av korona og av den grunn ikke kan reise som planlagt, må dette kunne dokumenteres med legeerklæring. Dette gjelder for alle, både vaksinerte, uvaksinerte og de som allerede har vært syke av korona.

Reiseråd

Utenriksdepartementets globale reiseråd ble opphevet 1. oktober 2021. Både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan fortsatt endre seg og det kan komme nye oppdateringer og reiseråd for enkeltland. Du bør derfor sette deg inn i hvilke regler som gjelder for reisemålet ditt.

I land uten reiseråd gjelder reiseforsikringen din som normalt. Koronasykdom dekkes på samme måte som annen akutt sykdom. Vær likevel oppmerksom på at forsikringen ikke dekker avbestilling, fremskyndet hjemreise, eller tapte feriedager, dersom du ønsker å avbryte reisen på grunn av endring i smittesituasjonen på reisemålet, uten at det blir utstedt et reiseråd fra Utenriksdepartementet.

Se oversikt over hvilke land som har reiseråd

Koronasyk på reise

Forutsatt at reisemålet ikke hadde reiseråd pga korona ved innreise, gjelder forsikringen som ved annen sykdom. Den dekker utgifter til behandling, forlenget opphold og ny hjemreise. Du kan også ha rett til feriekompensasjon for de dagene du var syk.

Dersom du ikke er syk, men har blitt pålagt karantene fordi noen i din medforsikrede familie eller din eneste medreisende er syk, dekkes merutgifter til forlenget opphold og eventuell ny hjemreise, dersom det er behov for det. Feriekompensasjon dekkes ikke.

Konkurs

Reiser som avlyses eller kanselleres som følge av konkurs, dekkes ikke av reiseforsikringen. Dette gjelder også tilgodelapper, cashpoints, vouchers eller lignende som går tapt som følge av konkurs.

Har du betalt reisen med kredittkort, kan du kontakte kortselskapet for å få refundert beløpet.

Er du reiseklar?

Med Reiseklar appen fra Utenriksdepartementet kan du blant annet holde deg oppdatert på sikkerhetssituasjon, reiseråd og andre relevante opplysninger for nær 200 land. Du kan også registrere reisen din slik at UD kan komme i kontakt med deg dersom det oppstår en krisesituasjon der du befinner deg.