Årets Dugnadshelt

Gjensidige Nordmøre og Romsdal har i flere år vært en betydelig bidragsyter til frivillige lag og foreninger gjennom Dugnadsløftet i Nordmøre og Romsdal. 

Vi ønsker også å hedre enkeltpersoner som på frivillig basis har utmerket seg over tid, til inspirasjon og glede for sitt lag eller forening innen kultur og idrett gjennom hedersprisen Årets dugnadshelt

Default

Dugnadshelten sov med hoppskiene i senga

-Det er slike som Per Olav Blikås som er de virkelige idrettsheltene!
Den dobbelte verdensmesteren Karsten Warholm er ikke i tvil. Etter selv å ha blitt kåret til århundrets mannlige idrettsutøver i Møre og Romsdal, var det en Warholm full av beundring som ville gratulere Årets Dugnadshelt 2019, kåret av Gjensidige Forsikring Nordmøre og Romsdal.
-Jeg er kjempeimponert over den jobben som du og andre idrettsledere gjennomfører. Det gjør det mulig for hundrevis av barn og unge til å holde på med sin idrett, sier Karsten Warholm til MOI-lederen Per Olav Blikås.

Til sengs med hoppsporten

I barne – og ungdomsårene var Per Olav Blikås selv skihopper. Og han husker med glede da han fikk sine første ordentlige hoppski:
-Da pappa kjøpte hoppski til meg ble jeg så glad at jeg sov med hoppskiene i senga, smiler Blikås, som ble kåret til Årets Dugnadshelt under Møre og Romsdal Idrettskrets´100-årsjubileum og idrettsgalla i Molde i november.

-Etter at min egen karriere var over gikk jeg inn som trener og leder i 1990. Jeg kjørte opptil 50 000 km hvert år for å bringe min egen sønn og Johan Remen Evensen til og fra hopprenn. Det var en fantastisk tid, sier Blikås, som i over 30 år hvert har tilbrakt hundrevis av timer årlig i blant annet hoppanlegget på Skaret utenfor Molde.

All ære

-Kona er kanskje den som har ofret mest, mener prisvinneren.
-Hvor mange timer hun har måtte vente på meg, nei det tør jeg ikke en gang tenke på, sier årets dugnadshelt.
-En veldig verdig vinner. Ikke er det bare et fabelaktig antall gratis arbeidstimer, men glem ikke at det også er en utendørs vinteridrett, med alt det været har å by på av utfordringer, sier salgssjef Eyvind Pettersson i Gjensidige Forsikring Nordmøre og Romsdal.
-Vi gratulerer en ildsjel som har lagt ned et utrolig antall timers arbeid for andre. Det er slike idretten er helt avhengig av. Og vi er stolt av å gi vinnerens klubb, MOI, 30 000 kroner som skal brukes til klubbens videre arbeide.

Med denne utmerkelsen er Per Olav Blikås Møre og Romsdals sin kandidat til Norges Idrettsforbund sin hederspris Årets Ildsjel. Denne kåringen skjer under den nasjonale idrettsgallaen på Hamar i januar 2020.

Vi gratulerer Per Olav Blikås med hedersprisen!

Per Olav Aspås - Årets Dugnadshelt 2019

Per Olav Blikås med prisen Årets Dugnadshelt 2019. Salgssjef Eyvind Pettersson i Gjensidige Nordmøre og Romsdal t.h.

Tekst og foto: Odd Roar Lange.