Navigasjon, søk og logg inn

Gjensidige Bank blir Nordea Direct

b8dde1

Aksjesparekonto

Vi anbefaler deg å flytte dine aksjefond til en aksjesparekonto. Våren 2020 legges fondssparing ned i Gjensidige Bank og med en aksjesparekonto slipper du skatt ved flytting til en annen bank.

Med en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge aksjefond uten å betale skatt på gevinstene dine hver gang – det gjør du bare den dagen du tar ut gevinsten. Det betyr at du får mye mer igjen for sparingen i aksjefond når du kjøper, selger og bytter aksjefond innenfor en aksjesparekonto.

Opprett aksjesparekonto

Er du ny fondskunde?

Ønsker du investere i fond og ikke har fond i Gjensidige Bank tidligere, hjelper vi deg gjerne med dette gjennom Nordea. Den 1. mars 2019 ble Gjensidige Bank en del av Nordea som er Nordens største kapitalforvalter. Vil du bli ny fondskunde besøk nordea.no eller bli kontaktet av en rådgiverfra Nordeas eget team for nye fondskunder.

Fordeler med aksjesparekonto

Privatpersoner vil nå få de samme fordelene bedrifter som sparer i aksjefond har i dag.

  • Den største fordelen er utsatt skatt på gevinstene dine. Da unngår du å måtte betale et stort beløp i skatt det året du selger et aksjefond som har gitt god avkastning. Skatten kommer nemlig ikke før pengene tas ut av kontoen.

    Eksempel på utsatt skatt:

    Du handler aksjer for 70 000 kroner, verdien stiger til 95 000 kroner. Du kan da ta ut inntil 70 000 kroner før du må betale skatt. Du betaler først skatt om du tar ut mer enn det beløpet du satt inn. Når du kommer så langt, vil du også få skjermingsfradrag som reduserer skatten på gevinsten din.

     

  • Det blir enklere å gjøre bytter. I dag opplever flere at de ønsker å bytte fra et aksjefond som de føler har nådd sin topp, over til andre aksjefond, for dermed å maksimere muligheten for gevinst. Men de føler seg fastlåst siden et bytte vil gi skatt på gevinsten. Ved stor gevinst kan beløpet som må skattes på neste skattemelding bli betydelig. Med aksjesparekonto unngår du denne problemstillingen.

  • Du får skjermingsfradrag, og dette legges inn på aksjesparekontoen din. Les mer om skjermingsfradrag her  

Spørsmål og svar om aksjesparekonto