Navigasjon, søk og logg inn

Gjensidige Bank blir Nordea Direct

b8dde1

Slik får du sparepengene til å vokse

Det er smart å spare, det vet de fleste. Men hvordan sparer du nå som rentene er så lave? Sparing i fond er tingen om du sparer litt langsiktig – det vil si at det er minimum ett år til du skal bruke pengene. 

Høyere avkastning

Hva er smart sparing? Mange sparer i bank, men dagens rekordlave renter gir lite igjen for innsatsen. Avkastningen blir faktisk negativ når vi regner med skatt på renteinntektene og inflasjon.

Sparing i fond er tingen for penger du ikke trenger med det første. Aksjemarkedet er forbundet med verdisvingninger, men historien viser at det gir god avkastning over tid.

Sparing i aksjefond er ofte langsiktig og da betyr ikke svingninger på kort sikt så mye.

Her er 3 eksempler som viser hva du kan sitte igjen med etter 10, 15 og 20 års sparing i fond. Eksemplene tar utgangspunkt i at du sparer 500 kroner hver måned i aksjefond og at forventet avkastning er på 7 %.

Månedlig sparing500 kr500 kr500 kr
Årlig avkastning7 %7 %7 %
Antall år101520
Totalt spart60 000 kr90 000 kr120 000 kr
Totalt86 542 kr158 481 kr260 463 kr

Minste beløp for sparing i fond er 100 kroner, og det er ingen bindingstid på pengene. Sparer du i aksjefond, betaler du heller ikke skatt på avkastningen før du tar ut pengene.

Gjensidige er en uavhengig fondsforvalter. Det betyr at vi står fritt til å plukke de fondene vi mener gir best avkastning for kundene våre.

Slik starter du spareavtale

 

For å kjøpe fond må du være eksisterende fondskunde i Gjensidige Bank. Velg fritt mellom alle tilgjengelige fond, eller invester i en ferdig fondspakke.

Logg inn og start spare­avtale

Gjensidige Bank ble en del av Nordea 1. mars 2019. Ønsker du å bli fondskunde tilbyr vi nå fond gjennom Nordea. Besøk nordea.no for å bli fondskunde.

Rentes rente gir turboeffekt

Alle vet hva renter er, men kjenner du begrepet rentes rente? Rentes rente er en økonomisk turboeffekt som gir sparesaldoen et ekstra løft.

Slik virker det: Renteinntekten/avkastningen du får det første året legges til sparesaldoen. Neste år får du renter både på pengene du sparer og renteinntekten fra året før. Dette fører til at sparesaldoen din akselererer og vokser fortere for hvert år som går.

Hvordan velge fond?

Vi har fond som passer for kortsiktige og langsiktige sparemål. Sparing i Vekterfond – våre ferdige fondspakker – er et trygt og enkelt alternativ for deg som ikke vil velge enkeltfond selv.

Bli fondskunde og kjøp fond
 Vekter­fond TryggVekter­fond BalansertVekter­fond OffensivVekter­fond Aksjer 1
 Se detaljerSe detaljerSe detaljerSe detaljer
Anbefalt minste spare­tid1-3 år3-5 år5-10 år5-10 år
Andel rente­fond80 %50 %20 %0 %
Andel aksje­fond20 %50 %80 %100 %
RisikoLavMode­ratHøyHøyere

Mange bekker små …

Hvor mye kan du spare? Svaret avhenger selvsagt av inntekt og forbruk. Hvis du klarer å spare litt i dag, vil det lønne seg i morgen. Det kan være lurt å sette seg et konkret mål, som for eksempel en drømmeferie eller muligheten til å gå av tidligere med pensjon. Dessuten er boligkjøp eller bytte av bolig aktuelt for de fleste etter hvert, og det koster penger.

Start sparing i fond