Navigasjon, søk og logg inn

Gjensidige Bank blir Nordea Direct

d0debb

Vennebetaling

Betal raskt og enkelt til venner og bekjente med vår Vennebetaling i mobilbanken. Du kan sende pengene til hvem du vil  – mottaker mottar pengene enkelt, uten å måtte laste ned en egen app.

 

Hva er Vennebetaling?

Vennebetaling er en ny tjeneste i mobilbanken som enkelt lar deg betale til venner og kontakter med mobilnummeret deres. Mottaker trenger ingen egen app for å motta penger fra deg.

Sørg for at du har siste versjon av Gjensidiges mobilbank når du skal ta i bruk Vennebetaling. Oppdater mobilbank-appen, eller last ned appen på mobilen:

Last ned Gjensidige-appen fra App Store (iOS) Last ned Gjensidige-appen fra Google play (Android)

Send penger

1. Legg til mottaker

Første gang du gjør en vennebetaling, vil mobilbanken be om å få tilgang til kontaktlisten på telefonen din. For å gjøre en betaling, kan du velge et navn blant kontaktene dine eller skrive inn mottakerens mobilnummer.

2. Legg til beløp og melding til mottaker

Når du har lagt til «vennen» din og beløp, legger du inn en melding til mottaker og bekrefter betalingen. Mottakeren får nå en SMS med beskjed om å oppgi kontonummer for mottak av pengene og hva betalingen gjelder.

En vennebetaling blir trukket direkte fra kontoen din, og skjer umiddelbart dersom mottakeren er kunde i Gjensidige Bank.

Motta penger

Som mottaker av en vennebetaling får du en SMS fra Gjensidige Bank om at en kunde av oss har sendt penger til deg, og du blir bedt om å registrere kontonummeret ditt. Når dette først er gjort en gang trenger du ikke å gjøre det igjen – da er det bare å bekrefte mottak av pengene.

Det er ikke et krav at mottaker er kunde i Gjensidige Bank. Man må derfor ikke laste ned en egen app for Vennebetaling for å kunne motta pengene.

Mottaker må bekrefte mottak av pengene innen 48 timer, hvis ikke blir pengene tilbakeført til avsenderen

Beløpsgrenser

Oversikt beløpsgrenser
Maksbeløp per transaksjon5 000 kroner
Maksbeløp til samme mottakerkonto per dag5 000 kroner
Maksbeløp overført via Vennebetaling per måned30 000 kroner

Sikkerhet

De fleste av kundene våre har oppdatert Mobilbanken slik at de kan se saldo uten å logge inn. Vi har imidlertid valgt å legge Vennebetaling på et sikkerhetsnivå høyere, slik at du må taste den 4-sifrete koden din for å overføre penger.

Tjenesten kan kun benyttes av personer med norsk telefonnummer og norsk bankkonto. Tjenesten kan kun overføre norske kroner.