Bærekraft i bilforsikringen vår

Vi tar klimaendringene på alvor, og ønsker å bidra med det vi kan for en bedre fremtid. Derfor har vi iverksatt noen tiltak for å gjøre bilforsikringen mer bærekraftig.

Default

Bærekraftige reparasjoner

Når skaden først inntreffer ønsker vi å reparere på en miljøvennlig måte, med lavest mulig fotavtrykk. Derfor stiller vi høye krav til våre leverandører. Vi jobber mot å reparere mer, i stedet for å kondemnere. Vi har derfor tatt i bruk nye reparasjonsmetoder, som for eksempel Smart Repair. Med Smart Repair holder det i mange tilfeller å reparere skaden der den er. Det betyr at det i mindre grad er nødvendig å bytte deler. 

I tillegg stiller vi med 8 års garanti på både bildeler og arbeidet som er utført ved skade på bilen din. Dette er for at du skal være sikker på at skaden er reparert på en god måte, til tross for at overhalte eller likeverdige deler kan være benyttet i reparasjonen.

Klimaregnskap

Vi har utarbeidet et eget klimaregnskap for å bedre kunne måle klimaavtrykket til skadeoppgjøret vårt. Med klimaregnskapet får vi et mer bevisst forhold til hva vårt faktiske fotavtrykk er. På den måten kan vi simulere effekten av de tiltakene vi ønsker å innføre på bilforsikring, og måle effekten av disse i ettertid. Det gjør at vi kan arbeide systematisk for å nå våre mål i henhold til FN's bærekraftsmål.

Øvelseskjøring

For både miljøet og lommeboken er den beste skaden den som ikke inntreffer. Vi har tro på at øvelse gjør mester når det kommer til ferdsel i trafikken. Derfor har vi utviklet en egen øvelseskjøringsapp. Øvelseskjører du mye, blir du tryggere i trafikken og mindre utsatt for ulykker. Bruker du øvelseskjøringsappen vår når du kjører privat, får du i tillegg forsikringsfordeler når lappen er i boks.

Kom i gang med øvelseskjøringen

Last ned appen vår

Last ned fra App Store

 

Last ned på Google Play

 

Slik kan du som er ung få billigere bilforsikring

Vi ønsker å belønne unge sjåfører som kjører forsvarlig. Unngår du skader med bonustap frem til du fyller 23 år, får du tilbakebetalt inntil 10 000 kroner

Gjensidiges øvelseskjøringsapp teller automatisk hvor langt dere kjører. Når du har øvelseskjørt 2 000 kilometer får du billigere bilforsikring. Du kan også kjøre biler som har rabatt for at alle bilførere er over 23 år uten at bileieren mister rabatten.

Skadeforebygging

Gjennom nettmagasinet vårt trykkes nyheter og artikler om blant annet bilhold og adferd i trafikken. Her kan du få gode tips og råd om hvordan du kan unngå unødvendige skader. 

Hvem har vikeplikt her?

Denne illustrasjonen viser en situasjon mange bilførere og syklister opplever hver dag. Men, hvem har vikeplikt? Det er det få som vet.

Les mer og se fasiten

Slik rygger du med tilhenger

Vanskelig å rygge med henger på bilen? Ikke når du følger disse ekspertrådene.

Se ekspertrådene

Ruller av gårde og gjør skader for 10 millioner kroner

I løpet av de neste månedene vil flere hundre bilister miste nylig påskrudde dekk under fart og skade bilen sin.

Les mer om saken