Smart røykvarsling

Med røykvarslere fra Boligblikk skal du være trygg på at du blir varslet ved røykutvikling og at du hører det. Røykvarslerne er seriekoblet slik at hvis en oppdater røyk så uler alle sammen. Den optiske detekte-ringen av røyk gjør at de er godt egnet til å oppdage ulmebrann og varsler i en tidlig fase slik at hele familien får evakuert. 

Røykvarslerens funksjoner: 

 • Seriekobling mellom alle røykvarslerne
 • Optisk detektering for å avdekke ulmebrann
 • Umiddelbar varsling med lyd, i tillegg til varsel i Boligblikk-appen
 • Varsel med lyd og i app når det er behov for å skifte batteri
 • Fungerer som vanlige røykvarslere når de ikke er koblet til Hjemmesentralen
 • Fungerer som sirene for sikkerhetssystemet (innbruddsalarm)

Les mer om røykvarsleren på Heimgard.com

Hva skjer ved røykutvikling?

Ved røykutvikling vil sirenen i alle de smarte røykvarslerne du har i huset lage lyd samtidig, og du vil få varsel i appen. Varselet forteller deg hvilken røykvarsler som har oppdaget røyk. Du kan også velge om du i tillegg vil ha varsel på sms og/eller e-post. Les mer om varslinger.

Om du har lagt til smarte lyspærer så vil disse skru seg på og blinke med jevne mellomrom når røykvarsleren blir utløst. 

Test sirenen etter installasjon eller batteribytte

Før du sier deg helt ferdig med installasjonen bør du teste at sirenen lager lyd som den skal. Dette gjør du ved å trykke på test/ «hysj»- knappen på siden av røykvarsleren. For å teste seriekoblingen holder du knappen inne til alle røykvarslerne lager lyd. Obs! Ved testing av seriekobling kan du ikke avslutte sirenen med «hysj-knappen». Sirenen avsluttes selv når testsekvensen er ferdig. Dette kan ta noen minutter. 

Ved røykutvikling, men falsk alarm kan du avslutte sirenen ved å trykke på «hysj-knappen». Dersom det fortsatt er røyk, os eller damp vil sirenen igangsettes på nytt.

hysj knapp.png

 I appen kan du enkelt se når det er på tide å bytte batteri, men for å være på den sikre siden er det best å følge anbefalingen om å bytte batteri i røykvarslere en gang i året.

Enheter 2.png

 

Kamerafunksjoner og innstillinger

Med innendørskameraet fra Boligblikk har du full kontroll på det som skjer hjemme. Enten det er barn som kommer hjem fra skolen, kjæledyr som oppholder seg alene hjemme eller ubudne gjester som har tatt seg inn i boligen.

Kameraets spesifikasjoner:

 • Krystallklart bilde i full HD oppløsning
 • 360° rotasjon av kameralinsen
 • Direkte videostrømming til Boligblikk-appen
 • Innebygget nattmodus for video i mørket
 • Opptak ved bevegelse 
 • Opptak inkluderer lyd 
 • Liten og plasseringsvennlig 

Les mer om kamera på Heimgard.com

Videostrømming og manuelt opptak

Om du ønsker å sjekke hvordan det står til i huset når du ikke er der kan du enkelt gjøre dette fra appen. 

Åpne appen og trykk på kamerabildet for å åpne direktesendt videostrømming. Innendørskameraet har integrert mikrofon, så videostrømmen inneholder også lyd. Du kan bruke navigasjonspilene til å justere kameravinkelen, og om du ønsker å gjøre opptak trykker du på den røde opptaksknappen.

Kamera live.png


Alle video-opptak finner du under fanen "Sikkerhet" nederst i appen. Opptakene lagres trygt i 30 dager før de slettes. Kun brukere som er koblet til ditt prosjekt har tilgang til opptakene. Du kan se opptakene direkte i appen eller laste dem ned til telefonen din om du ønsker å ta vare på dem over tid eller dele opptaket med andre. 

Kamera sikkerhet.png


Automatisk opptak ved bevegelse 

Kameraet kan stilles inn til å gjøre automatiske opptak ved bevegelse. Kameraet vil ta opptak enten ved bevegelse oppdaget av selve kameraet eller dersom det oppdages bevegelse av en separat bevegelses-sensor som er tilkoblet sikkerhetssystemet.

I Boligblikk-appen kan du velge om kameraet skal ta opptak ved all bevegelse, eller kun dersom det oppdages bevegelse når sikkerhetsalarmen er aktivert. Som standardinnstilling tar kameraet opptak kun ved bevegelse i «borte-modus». 

Administrer kamerainnstillinger: 

 1. Gå til fanen «Sikkerhet» nederst i appen. 
 2. Klikk på plusstegnet (+) og velg "Administrer kamera" og så "Konfigurer".
 3. Under "Avanserte innstillinger" finner du mulighet for å endre funksjon. Her skal du endre fra "Annet" til "Opptak". Under funksjonsvalgene som da kommer opp kan du velge enten "Ved bevegelse" eller "Ved bevegelse og bortemodus er aktiv".
Kamera.png

 

Vannlekkasjesensor

Når vannlekkasjesensoren er tilkoblet Boligblikk-systemet vil den være aktiv og varsle deg ved eventuell lekkasje selv om du ikke har aktivert sikkerhetssystemet (Inne, Natt, Borte). Plasser sensoren der det er størst risiko for lekkasje, som for eksempel under kjøkkenvasken, oppvaskmaskin eller varmtvannsbereder. 

Les mer om vannlekkasjesensor på Heimgard.com

Bevegelsessensor

Bevegelsessensoren kan plasseres de fleste steder og detekterer bevegelse opptil 10 meter unna. Ubudne gjester detekteres umiddelbart og gir deg beskjed direkte i Boligblikk-appen. Har du eller vurderer du å skaffe deg smarte lyspærer kan denne sensoren styre lysene dine slik at de smarte lyspærene blir enda smartere. 

 • Oppdager bevegelse inntil 10 meter unna
 • Varsler umiddelbart ved ubudne gjester og setter i gang den lokale sikkerhetsalarmen 
 • Integreres med smarte lyspærer og smarthjem 
 • Liten og plasseringsvennlig 
 • Dyrevennlig, kan installeres slik at dyr ikke oppdages

Les mer om bevegelsessensor på Heimgard.com

Kom i gang med ditt eget sikkerhetssystem

I Boligblikk-appen finnes tre sikkerhetsmoduler som brukes for å definere hvordan du ønsker at ditt sikkerhetssystem skal reagere:

 • Inne 
 • Natt
 • Borte 
Sikkerhetsmodus.png


Hva skjer i de ulike modusene?

Dersom du ikke aktiverer en sikkerhetsmodus vil sikkerhetssystemet være "av". Sikkerhetssensorer som røykvarslere og vanndetektorer vil allikevel være aktive og du vil bli varslet dersom det detekteres vann (varsel i appen) eller røyk (sirene og varsel i appen).

Inne: Innemodus, også kjent som skallsikring, bør inkludere enheter som sikrer det ytre skallet rundt boligen (for eksempel dør- og vindussensorer og utendørskamera). Husk at alarmen vil utløses uavhengig av hvem som åpner dører og vinduer når skallsikring er aktivert, så alarmen bør deaktiveres når man venter besøk. Med Boligblikk-pakken mottar du ingen dør- og vindussensorer som er nødvendige for å benytte denne modusen. Les om hvordan du kan utvide systemet.

Natt: Nattmodus fungerer som en utvidet skallsikring, og kan aktiveres når alle i boligen har lagt seg for kvelden. Denne profilen bør inkludere sensorer og kameraer i etasjer og områder hvor ingen i familien beveger seg i løpet av natten. Sensorer i ganger, toaletter og andre rom hvor det er naturlig at noen beveger seg på nattestid bør ikke inkluderes i denne modusen.

Borte: Bortemodus sikrer hele boligen, og bør benyttes når ingen er hjemme. Denne profilen bør inkludere alle sikkerhetssensorer som er tiltenkt å sikre både utsiden og innsiden av boligen. Om du har dyr, er det viktig at du følger kjæledyrvennlig montering av bevegelsessensorer.

Dersom bevegelsessensoren oppdager bevegelse i bortemodus vil sikkerhetsalarmen gå og du vil få et varsel på telefonen med mulighet til å skru av alarmen. Om du ikke skrur av sikkerhetsalarmen vil røykvarslerne begynne å ule etter 30 sekunder og kameraet vil ta opptak.

Selv om en sensor er inkludert i sikkerhetssystemet og knyttet til et eller flere modus, kan den fortsatt benyttes til å kontrollere lys og aktivere scener når sikkerhetsalarmen er deaktivert.

Administrer sikkerhetssystemet:

 1. Velg "Mer" nederst til høyre i appen. 
 2. Velg "Administrer enheter", og velg den enheten du ønsker å knytte til en modus, f.eks. bevegelsessensoren i gang og så "konfigurer"
 3. Under "Avanserte innstillinger" velger du hvilken modus du ønsker at enheten skal knyttes til. Trykk "Bruk" for å lagre.
Avanserte innstillinger.png


NB! Du kan velge å knytte enheten til flere moduser. En bevegelsessensor som er plassert ved inngangsdøren vil du kanskje ha aktivert både i "Borte" og "Natt".

Varsling

Du bestemmer selv hvordan du ønsker å bli varslet om noe skjer i hjemmet. Du kan velge å kun bli varslet dersom systemet oppdager brann eller vannlekkasje, eller om du vil ha løpende oppdateringer om «alt» som skjer. I appen har du mulighet til å velge selv hva du ønsker å bli varslet om, og hvordan du ønsker å bli varslet. Standardinnstilling for varslinger er «pushvarsling», mens SMS og epost er valgfritt. 

Pushvarslinger:
Du mottar en pushmelding på telefonen din på samme måte som varsler fra andre apper som for eksempel Facebook.

SMS: 
Varselet sendes som SMS til det nummeret du har registrert inn i menyen for varslinger. Det er ingen ekstrakostnad for SMS-varsling. 

E-post: 
Du vil motta en e-post med varselet til den e-postadressen som registreres i menyen for varslinger.

Administrer varslinger:

 1. Velg "Mer" nederst til høyre i appen
 2. Velg "Personlig tilpasning" og "Varslinger"
 3. Velg om du ønsker å motta varslinger og hvordan. Det er ingen ekstrakostnad for SMS-varsling.
 4. Under "Avanserte innstillinger" kan du velge type varsling for hver enkelt hendelse.

Husk å trykke "Bruk" for å lagre valgene dine.

Varslinger.png

 

Utvid systemet og få rabatt på flere komponenter

Som Boligblikk-kunde får du 30% på utvalgte komponenter fra vår tekniske partner Heimgard. Du finner rabattkoden i Boligblikk-appen under «Mer», «Administrer» og «Enheter». 

For å gjøre det enklere å utvide systemet har vi satt sammen noen utvidelsespakker for ulike behov. Alle pakkene er forhåndsrabattert med 30% for deg som Boligblikk-kunde. 

1. Boligblikk Sikkerhetspakke

Med Boligblikk sikkerhetspakke mottar du komponenter som bidrar til å utvide sikkerhetssystemet ditt. Sikkerhetspakken inneholder:

 • Kodepanel
 • Sirene
 • Innendørskamera
 • 3xRøykvarslere
 • 2x Dør- og vindussensorer
 • Alarmskilt med refleks for merking av boligen

Pakken krever en Hjemmesentral for oppkobling av komponenter og er allerede rabattert for deg som Boligblikk-kunde.

Kjøp Boligblikk sikkerhetspakke

Alarmpakke

2.    Boligblikk Energistyringspakke

Med Boligblikk energistyringspakke får du full kontroll på ditt strømforbruk. Legg opp smarte regler eller timeplaner for å redusere effekttoppene ved høyt forbruk samtidig. Energistyrings-pakken inneholder: 

 • Strømforbruksmåler, HAN-adapter
 • Temperatur og luftfuktighetssensor 
 • 2x smartplugger

Pakken krever en Hjemmesentral for oppkobling av komponenter og er allerede rabattert for deg som Boligblikk-kunde. 

Kjøp Boligblikk energistyringspakke

Alarmpakke 2

 3.    Boligblikk Lysstyringspakke

Med Boligblikk lysstyringspakken mottar en fin startpakke for å komme i gang med smart lys-styring. Kontroller lyset gjennom app, bryterpanel eller bevegelse, og sett opp en timeplan for belysning. Lysstyringspakken inneholder: 

 • Smartpære med varmhvitt lys
 • Fargepære
 • Bevegelsessensor
 • Et smart bryterpanel.

Pakken krever en Hjemmesentral for oppkobling av komponenter og er allerede rabattert for deg som Boligblikk-kunde. 

Kjøp Boligblikk lysstyringspakke

Lyspakke

Spørsmål om smartsensorene

Heimgard er leverandøren av smartsensorene og kunderådgiverne deres er klare til å hjelpe deg med spørsmål du måtte ha om smartsensorene, kjøp av flere sensorer og eventuell retur. 

Telefon: +47 649 444 22

Åpningstider:

 • Mandag-fredag 9–17