Smart sparing til egen bolig

Slik får du sparepengene til å vokse

– Det er smart å spare, men når man er ung kan det være vanskelig å sette av penger, sier Atle Kristian Hornnes, produktsjef for boliglån og sparing i Gjensidige Bank. Et av hans beste tips er å legge til side små beløp hver dag, slik at du kommer ett steg nærmere drømmeboligen.

– I tillegg til å spare fast på en BSU-konto er det smart å sette opp en SmåSpar-avtale i nettbanken. Da kan du velge at pengene skal gå inn på en BSU-konto. Hver gang du bruker kortet ditt, overføres det beløpet du har bestemt inn til BSU-kontoen din, sier Atle.

Eksempel: Hvis du drar kortet ditt to ganger per dag og har lagt inn at ti kroner skal overføres til BSU-kontoen din, har du faktisk spart 7 300 kroner på ett år og er langt på vei til den årlige maksgrensen på 25 000 kroner. I tillegg får du veldig god rente.

Klikk her hvis du lurer på hva SmåSpar er

Her er noen flere tips til småsparing:

  • Unngå for mange impulskjøp av matvarer – planlegg innkjøpene, betal med bankkortet ditt så du bruker SmåSpar hver gang du handler
  • En Caffè latte på kafe i ny og ne er ok, men kanskje ikke hver dag
  • Handle klær på salg – synd å måtte betale full pris for buksa du har brukt en gang før den er på salg til 50 % av prisen
  • Ønsk deg penger til BSU til bursdagen din eller ved andre anledninger
  • Lag deg en spareplan og bestem hvor mye du skal spare hver gang du får lønning eller andre faste innbetalinger.

Prøv vår sparekalkulator

kr
%
kr
år
Totalt sparebeløp
 kr
Opprett kontoBli kunde og opprett konto