Forsikring for årene som kommer

En god helseforsikring gir trygghet hvis noe skulle skje. Helse 55+ er tilpasset behov som kan melde seg når du kommer opp i årene.

Vi lever lenger. I dag kan en person som går av med pensjon i midten av 60-årene se frem til rundt 15 år med «fritid». Den økte levealderen skyldes blant annet at færre dør tidlig av akutt sykdom. Men samtidig rammes flere av livsstils­sykdommer som i stor grad skyldes stillesitting, dårlig kosthold, røyk og alkohol.

Medisiner kan holde slike sykdommer i sjakk i lang tid. Like fullt fører de ofte til vedvarende plager og dårligere livskvalitet for den enkelte. I tillegg øker presset på helsevesenet, som blir stadig mer spesialisert og rettet inn på de mest alvorlige skadene og diagnosene. Dette fører til lengre ventetid på vanlige, mindre alvorlige lidelser.

Helse 55+ kan bidra til at du får leve et langt og aktivt liv. Forsikringen består av fire deler: Forebyggende tjenester, utredning, behandling og økonomisk støtte.

Les mer om forsikringen Helse 55+

Helsen i behold

God helse gir bedre muligheter til å leve som du ønsker. Små grep i hverdagen kan gi stor gevinst.

Her kan du lese og få inspirasjon til aktiviteter og trening:

Fysisk aktivitet er vidundermedisin

Fysisk aktivitet gir energi, forebygger sykdom og gjør deg mer selvhjulpen i eldre år. Fastlege Ole Petter Hjelle inviterer pasienter med på trening, og det har gjort at han skriver ut færre resepter.

Les om godene fysisk aktivitet gir deg

Få nye turkamerater der du bor

Den Norske Turist-forening (DNT) organiserer Ut på tur-grupper og andre aktiviteter over hele landet. Det er gratis å delta.

Les om Ut på tur-gruppa i Drammen

5 gode mosjonstips

Få tips om hvordan du motiverer deg til å trene

Default