Slik kan du føle deg yngre enn du er

Alder er bare et tall, sies det. En fersk undersøkelse utført av TNS Gallup for Gjensidige viser at det faktisk stemmer. 6 av 10 mellom 55 og 75 år føler seg yngre, eller mye yngre enn fødselsdatoen tilsier.  Så hva er hemmeligheten? Hvordan bevarer man følelsen av å være yngre enn man er?

Default

Ingen grunn til unødig bekymring

Det første gode rådet må være å ikke bekymre seg så mye. Undersøkelsen avslører nemlig at 72 % bekymrer seg over helsevesenets evne til å ivareta dem når de blir gamle. Samtidig som godt voksne både er friskere, mer aktive og mer reiseglade enn tidligere.

To tredjedeler opplever egen økonomi som god, og 45 % er ganske ubekymret for den økonomiske fremtiden. Med andre ord, ingen grunn til unødig bekymring!

Frykten for å ikke bli ivaretatt helsemessig kan dessuten enkelt reduseres ved å tegne Gjensidiges nye, skreddersydde helseforsikring: Helse 55+.

Venner og frivillighet

Gjennom venner og sosiale nettverk får man fysisk selskap, samtalepartnere og mange fine øyeblikk. I undersøkelsen fra TNS Gallup svarer 94 % at de ikke føler seg ensomme, og 85 % at de har 4 eller flere venner. Og har man få venner, er det aldri for sent å skaffe seg nye! Sosiale medier kan være en fin arena for å ta opp kontakten med gamle kjente, møte nye mennesker eller forsterke forholdet til noen man allerede kjenner.

Norge har veldig mange frivillige organisasjoner. Hvorfor ikke engasjere seg i en av dem? Like mye som å gjøre noe nyttig for en sak du brenner for, handler frivilligheten om å knytte relasjoner og bygge vennskap med andre frivillige.

– Gjennom Helse 55+ får man fordeler i Den Norske Turistforening. Noe så enkelt som å tegne medlemskap der, gå tur og møte nye mennesker, er kanskje det som skal til. Da får man i tillegg beveget seg, og hvem vet, kanskje ønsker man å engasjere seg videre i driften av et lokalt turlag, sier Jørgen Taalesen, produktsjef i Gjensidige.

Lær noe nytt

Når arbeidslivet er over kan man lett føle seg mentalt passiv og tom for utfordringer. Da er det viktig å huske at det ikke er mye som skal til for å gi hjernen noe å jobbe med. Overordnet handler det om å bryte med gamle mønstre og vaner. En enkel og god start, kan være å ta en ny vei dit du skal, eller oppsøke et nytt sted.

Hvis utfordringen skal være litt tøffere, er det mange nye ting man kan lære seg! En ny hobby kan både bryne hjernen, og gi muligheter til å treffe nye mennesker i samme slengen. Tenk som Pippi Langstrømpe: «Det har jeg aldri gjort, så det klarer jeg helt sikkert»,

Aktiv og gøyal forebygging

Heldigvis er det ikke påbudt å sette seg foran TV-en med småkaker og kaffe, bare fordi man går av med pensjon. Flere og flere godt voksne bruker stadig mer tid og penger på opplevelser og reiser. I følge TNS Gallup-undersøkelsen anser over halvparten av de spurte seg i stor grad som fysisk aktive personer. Omtrent like mange sier de skal fortsette å være like aktive, mens 4 av 10 tror de kommer til å trene mer.

– Forebyggingsaspektet er spesielt viktig for oss som forsikringsselskap. Forebygging gir kundene et bedre liv, som igjen fører til reduserte utbetalinger fra oss. Med forsikringen Helse 55+ får man fordelsprodukter fra blant annet Stamina helsehus og Den Norske Turistforening, som kan bidra til aktivitet og treningsprogram. Helse 55+ er vårt skreddersydde produkt for de stadig flere eldre, som vanligvis møter stengte dører i forsikringsbransjen, sier Jørgen Taalesen.

Det er bare å ta i!

Fysisk aktivitet og trening er selvfølgelig også viktig for å beholde følelsen av å være yngre enn man er. Selv om man for lengst har blitt en del av «senior» eller «old boys»-kategorien, er det ingen grunn til å trene som «Trim for eldre» på NRK i sin tid ville ha det til. Med forsikringen Helse 55+ får man fordelsavtale med helsehuset Stamina.

Les mer om Helse 55+

Det å bli eldre er bedre enn hva folk flest tror. Helse 55+ er en ny, skreddersydd helseforsikring som inneholder en rekke fordeler som kan bidra til det aktive livet du ønsker deg. 

Kort om Helse 55+

Helse 55+ er Norges beste helseforsikring for deg mellom 55 og 80 år.

Forsikringen

  • sikrer trygg og rask behandling 
  • dekker kostnader knyttet til undersøkelse, behandling og rehabilitering
  • gir deg rabatt på private hjemmetjenester fra Prima Omsorg og Seniorstøtten

Les mer om Helse 55+

Default