Informasjon om årets kundeutbytte

Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene vi får om kundeutbytte og den spesielle situasjonen vi er i nå.

Default

Spørsmål og svar om kundeutbytte

På grunn av koronaviruset har myndighetene oppfordret aksjeselskaper som oss til å vente med å betale ut aksjeutbytte til eierne våre. Det betyr at det foreløpig heller ikke finnes penger som Gjensidigestiftelsen kan dele ut videre til skadeforsikringskundene våre i form av kundeutbytte.

Vi vet at dette kan være vanskelig å forstå. Vi vet også at for mange kan selv små beløp være gull verdt i en tid som dette.

Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene vi får om kundeutbytte og utsettelsen.

 • Kundeutbytte er en unik fordel for deg som er skadeforsikringskunde i Gjensidige i Norge. Det er helt uavhengig av prisene våre og er ikke en rabatt. Når vi gjør det bra, betaler vi aksjeutbytte til dem som eier aksjer hos oss. Gjensidigestiftelsen er vår største eier med 62 % av aksjene. Stiftelsen får derfor 62 % av aksjeutbyttet når Gjensidige går med overskudd. Dette aksjeutbyttet gir Stiftelsen videre til Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge som kundeutbytte

  Størrelsen på kundeutbyttet du får utbetalt er avhengig av hvor mye du betalte for skadeforsikringer i året som gikk. Beløpet varierer fra år til år, og i fjor var kundeutbyttet på over 14 %.

 • For å kunne få utbetalt kundeutbytte, må du ha vært kunde i året som gikk og andelen din må utgjøre minst 150 kroner.

  Du må også ha vært kunde på det tidspunktet Gjensidigestiftelsen holder generalforsamling og beslutter om det skal deles ut kundeutbytte eller ikke. Gjensidigestiftelsen hadde generalforsamling 10. juni. Det betyr at kunder med aktive kundeforhold 10. juni vil kunne være berettiget til Kundeutbytte hvis utbetaling skjer senere i 2020.

 • Myndighetene har oppfordret banker og forsikringsselskaper til ikke å betale ut aksjeutbytte til eierne sine, så lenge koronasituasjonen skaper usikkerhet om den økonomiske utviklingen i Norge. Dette gjelder kun for finansinstitusjoner som er aksjeselskap – som også Gjensidige er.

  Når utbetalingen av aksjeutbyttet er satt på vent, betyr det at Gjensidigestiftelsen ikke har fått pengene sine fra oss. Dermed kan de heller ikke betale ut kundeutbytte til deg som er kunde hos oss, rett og slett fordi det ikke finnes noe å dele ut.

  Les mer om hvordan aksjeutbytte henger sammen med kundeutbytte under spørsmålet «Hva er kundeutbytte?»

 • Vi har ikke endret utbyttepolitikk, og det er ingen planer om å bruke pengene til andre formål. Vi følger myndighetenes oppfordring av lojalitetshensyn. Gjensidige er fortsatt et selskap på trygg grunn med solid økonomi.

 • Vi håper det blir mulig å utbetale kundeutbytte senere i år, men vi vet ikke når det kan skje. Alt avhenger av hvordan koronasituasjonen utvikler seg. Hvis vi får klarsignal til å dele ut aksjeutbytte til eierne våre, vil også Gjensidigestiftelsen stå klar til å dele ut kundeutbytte.

 • Gjensidige er et aksjeselskap. Banker og forsikringsselskaper som har andre eierforhold, for eksempel sparebanker, trenger ikke følge oppfordringen fra myndighetene på samme måte.

Har du fremdeles spørsmål om kundeutbytte?

Her finner du flere svar for privatkunder og bedriftskunder.