ung-mann-penger-pc

Mer til pensjon med Tekna-fordelene

Lave kostnader gir mer i pensjon. Som Tekna-medlem får du svært gode vilkår når du sparer hos oss.

Lavere forvaltningskostnad

Hva skal du leve av som pensjonist? Spørsmålet er ikke bare aktuelt for deg som kanskje er på vei til å avslutte yrkeskarrieren. Er du blant dem som har mange år igjen i arbeidslivet, bør du ikke vente for lenge med å planlegge den økonomiske siden av pensjonisttilværelsen.

Når du sparer til pensjon, er det i bunn og grunn bare én ting som teller; størst mulig avkastning. Derfor innebærer de aller fleste former for pensjonssparing at du plasserer pengene dine i aksjer og/eller andre verdipapirer. Det gir størst avkastning over tid.

Spiser av avkastningen

I tillegg er det flere forhold som påvirker størrelsen på saldoen. Prisen du må betale for forvaltning og administrasjon av sparekontoen er ett eksempel.

Denne prisen varierer mellom ulike fondsforvaltere og spareprodukter. Som regel må du regne med å betale fra i underkant av 1 % til 3 %. Dette virker kanskje ikke som en høy kostnad. Men over tid spiser den en betydelig del av avkastningen – penger du skal leve av som pensjonist.

Med andre ord er det om å gjøre å velge en forvalter som både får pengene dine til å vokse og tar en lav pris for jobben.

Spesialpris for Tekna-medlemmer

Som Tekna-medlem betaler du mindre for forvaltning når du sparer til pensjon eller flytter oppspart pensjon fra tidligere arbeidsgiver til oss. Normal pris er 0,89 % for produktene pensjonskapitalbevis, Individuell pensjonssparing (IPS) og Fondskonto. Men som Tekna-medlem betaler du kun 0,65 %.

Dette betyr at en større del av sparepengene dine går direkte til sparing og får muligheten til å vokse. Og slik får du mer i pensjon.

Les mer om pensjonssparing og se hvor mye du kan spare

Vi gir gode råd

Pensjonsreformen gir hver og en av oss større ansvar for vår egen pensjon. For mange betyr det at de må spare mer på egen hånd, og at de bør begynne med dette lenge før det egentlig er naturlig å tenke på livet etter jobben. Vi anbefaler deg å starte tidlig i yrkeskarrieren – og i hvert fall ikke senere enn når du er rundt 40 år.

Hvor mye bør du spare? Spør oss om råd! Våre dyktige rådgivere finner den beste løsningen for deg og din økonomi.

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg