Feriegarantien berget reisen

Det er kjedelig når ferieplaner grunnstøter. Morten Levin og konas seilbåt fikk store skader like før planlagt avreise fra Trondheim. Takket være Gjensidiges feriegaranti ble det ferie likevel.

Default

For deg med båt eller fritidsbolig

Da Morten Levins seilbåt ble pårent i båthavna den 16. mai i fjor, la det ikke bare en demper på feiringen av nasjonaldagen. Båten måtte gjennom omfattende reparasjoner. Dermed fikk også planene om å seile langs Finnmark-kysten seg en solid «trøkk».

– Været er lunefullt langs kysten i nord. Derfor hadde vi planlagt rikelig med tid for å være sikre på å nå helt frem til Kirkenes og tilbake. Nå sprakk tidsskjemaet så det suste, og dermed havarerte ferieseilasen så å si ved kai, sier Levin.

Oppdaget feriegarantien

På grunn av uhellet med båten, måtte Levin sette seg ordentlig inn i båtforsikringen. Det var da han oppdaget Gjensidiges feriegaranti. Den ga reiseplanene ny vind i seilene.

Feriegarantien ga nemlig ekteparet Levin muligheten til å gjennomføre den planlagte turen, om enn til lands i stedet for til vanns.

– Vi kunne brukt pengene vi fikk utbetalt til å leie en annen båt, men bestemte oss heller for å benytte dem på leiebil og overnattingssteder. Slik fikk vi likevel besøkt fiskeværene vi hadde blinket ut for seilturen, sier Levin.

Han er svært godt fornøyd med ordningen og oppgjøret fra Gjensidige.

– Vi fikk oppgjør mot kvitteringer, og forsikringsoppgjøret etter uhellet med båten gikk også smertefritt for vår del, sier 66-åringen.

I år heises seilene for nye reisemål – helt garantert.

Det blir ferie – garantert

Hvis du må avlyse en planlagt ferietur i båten, dekker Båt Pluss utgifter til leiebåt eller alternativ ferie. (Foto: Jan Tove/Scanpix)

Les mer om våre båtforsikringer

Slik virker garantien

Garantien gjelder hvis du har forsikringene som kalles Båt Pluss eller Fritidsbolig Pluss. Det er disse forsikringene Gjensidige anbefaler.

Har du båt, gir feriegarantien deg kr 1 500 per dag for dokumenterte utgifter til losji og leiebil/leiebåt i opptil 14 dager, dersom båtferien må avlyses på grunn av en skade som dekkes av forsikringen. Slike skader kan for eksempel være brann, tyveri, og grunnstøting.

Har du hytte, gir feriegarantien deg inntil kr 50 000 dersom hytteferien må avlyses på grunn av en skade som dekkes av forsikringen. Slike skader kan for eksempel være brann, vannskader og hærverk.

Feriegarantien gjelder ikke for de rimeligere forsikringene som ikke har «Pluss» i navnet.