Fikk personlig rådgivning hos Gjensidige

– Tilværelsen vår har endret seg veldig, sier Linn Jeanette Foss (33) og Kristian Lyngmo (36). For åtte måneder siden fikk de sønnen Hugo, og for kort tid siden bestemte de seg for å bygge drømmehuset i et nytt boligfelt ved Fredrikstad.

I dag er de hos Gjensidige for å få råd om hvordan de kan sikre familiens framtid om noe uforutsett skulle skje.

Default

Ser framover

Akkurat nå er godteriskålen på bordet det viktigste i livet, synes Hugo. Mamma og pappa forsøker å flytte blikket litt lengre fram.

– Da vi fikk barn, fikk vi behov for å sikre familien økonomisk dersom noe skulle skje med en av oss. Vi skal snart bygge hus og vil forsikre oss om at familien kan beholde det dersom noe skjer, for eksempel at vi mister en inntekt, sier samboerparet.

Oversikt

Rådgiver Lars Olav Ruud starter med å tegne et bilde av dagens situasjon. Hvor høy er familiens inntekt i dag? Hvor høy er gjelden? Og hva får de å leve av dersom en av dem blir ufør eller dør? Kan de beholde det nye huset?

Både Linn Jeanette og Kristian har ordninger gjennom arbeidsgiver, men det blir fort klart at disse ikke vil være tilstrekkelige dersom noe skulle skje.

– Mange setter sin lit til ordningene de har gjennom arbeidsgiver eller fagforening, men disse kan dessverre gi en falsk trygghet, sier Ruud.

– Det er tydelig at valg vi har tatt – og som er tatt for oss – ikke har vært veldig gode, sier Linn Jeanette. Kristian mener det er vanskelig å skaffe seg oversikt over hva ulike forsikringer egentlig inneholder og hvilke de bør prioritere på dette punktet i livet.

En helt vanlig situasjon, ikke minst for unge i etableringsfasen, bekrefter Ruud.

– Man skal skaffe seg utdannelse og jobb, stifte familie, kjøpe hus – og i tillegg tenke på pensjonsalderen langt der framme. Livet endrer seg, det gjør også behovet for forsikring.

På Gjensidige-kontoret i Fredrikstad fikk Linn Jeanette og Kristian fikk hjelp til å ta gode valg for sin familie.

Foto: Morten Brakestad

Fikk mye bedre uføreforsikring

Sjokoladeskålen er på det nærmeste tømt, et sikkert tegn på at det er på tide å bryte opp, mener Hugo.

– Et nyttig møte, er Linn Jeanettes og Kristians konklusjon. 

– Lars Olav viste oss hvilke behov vi har nå, men også hva vi bør tenke på etter hvert som årene går og behovene endrer seg. Løsningene han foreslo var helt annerledes og mye gunstigere enn de vi har hatt til nå, slår Linn Jeanette fast.

Hun forlot møtet med en mye bedre og billigere uføreforsikring enn hun hadde tidligere, mens Kristian har fått i lekse å undersøke enda grundigere dekningen han har gjennom jobben.

Og fordi hun er YS-medlem  kan Linn Jeanette se fram til et svært godt tilbud på boliglån når drømmehuset står klart. Men allerede i dag har de spart flere tusen kroner på å flytte bilforsikringen til Gjensidige.

– Når ting har landet litt, kommer tiden for å tenke på pensjonssparing. Men først skal vi sørge for barneforsikring. Hugo er jo viktigere enn katten, og den er jo forsikret, smiler Linn Jeanette.

Skreddersydde løsninger

Vi har over 60 lokalkontorer over hele landet, og våre rådgivere har høy kunnskap om de ulike elementene i en privatøkonomi.

Oppgaven deres er å finne forståelige og helhetlige løsninger for deg. 

Vil du ha personlig rådgivning?

Vi kan hjelpe deg med bank og sparing, pensjon, investering og forsikring.

Default