Spar smart i BSU

Når du skal kjøpe bolig, trenger du egenkapital. Nå kan du spare 300 000 kroner i BSU. Her er tipsene som gir deg mest igjen for pengene.

Default

ABC til BSU

Hvor mye kan du spare?

Det er mulig å spare til sammen 300 000 kroner fordelt på inntil 25 000 kroner per år. Setter du av 25 000 kroner i året, tar det 12 år å fylle kvoten. Sparingen kan også spres over flere år – du kan spare fra du er 18 år til og med året du fyller 33. Det er heller ingenting i veien for å spare mindre enn maksbeløpet eller hoppe over et år eller to. Alle monner drar!

Les mer om BSU

Renter og fradrag gir penger på konto

I tillegg til god rente er det skattefradraget som gjør BSU så gunstig. Skattefradraget innebærer i klartekst at du betaler inntil 5 000 kroner mindre i skatt på inntekten din enn du ellers ville gjort.

Dette regnestykket viser hvor mye du får i avkastning (renter og skattefradrag) hvis du setter inn 25 000 kroner ved starten av hvert år inntil maksbeløpet på 300 000 kroner er nådd. Renten i eksempelet er 3,4 %.

Avkastningen du får ved å spare i BSU
Renter66 300 kroner
+ Skattefradrag (20 % av sparebeløpet)60 000 kroner
= Samlet avkastning126 300 kroner

Vær obs på skattefradraget

Betaler du ikke skatt, får du heller ikke skattefradrag. Hvis du har så lav inntekt at du ikke betaler skatt, for eksempel på grunn av studier, blir BSU mindre lønnsomt. Derfor kan det være smart å vente med sparingen til du får nytte av skattefradraget. Samtidig er det slik at du må begynne senest når du er 21 år hvis du planlegger å spare hele maksbeløpet på 300 000 kroner.

Ønsk deg BSU-innskudd i gave

Har du foreldre og besteforeldre som vil bidra til at du kan skaffe deg egen bolig? Et BSU-innskudd til bursdager og andre anledninger er en veldig fornuftig gave som vil bringe deg nærmere målet. 

Kjøp bolig – spar videre

BSU-kontoen må brukes til å betale for bolig, men du trenger ikke bruke pengene i forbindelse med selve kjøpet. Du kan vente til du har spart så mye som mulig (med hensyn til alders- og beløpsgrense), og deretter bruke pengene til å betale ned på boliglånet.

Ikke til oppussing

Noen tror at BSU-kontoen kan brukes til oppussing, men det stemmer ikke. Velger du å bruke sparepengene til noe annet enn boligkjøp, må du betale tilbake skattefradragene du har fått. Kontakt banken hvis du er i tvil.

Les om betingelsene for BSU

3 grunner til at BSU er så bra:

  1. Det gir skattefradrag på inntil 5 000 kroner per år
  2. Renten er veldig god
  3. Det er like trygt som all annen banksparing
Default

Flytt BSU-kontoen din til Gjensidige Bank

Det er enkelt og gratis å flytte BSU-kontoen fra en annen bank til Gjensidige Bank.

1) Opprett konto i nettbanken
2) Fyll ut bytt bank-skjemaet
3) Send skjemaet til oss
4) Vi ordner resten