Sjekk reiseforsikringen før langturen

En vanlig helårs reiseforsikring dekker enkeltreiser som varer i opptil 7 uker. Skal du være borte over et lengre tidsrom, må du kjøpe en utvidelse av forsikringen.

Default

Sikkerheten først

Sol og varmegrader frister mange nordmenn til å legge bakkar og berg bak seg og vende nesen sydover. Og det blir mer og mer vanlig å bli i varmen over lengre tid, gjerne i flere måneder om gangen.

Et lengre opphold under varmere himmelstrøk kan gjøre godt for kropp og sjel. Men uforutsette ting kan skje, og da gjelder det å være godt forberedt. For eksempel er det viktig å utvide reiseforsikringen når reisen varer lenger enn 7 uker. Da slipper du å risikere helse, eiendeler og personlig økonomi hvis noe skulle skje.

Sykdom kan koste dyrt

En god reiseforsikring hjelper deg hvis noe ikke går som planlagt på grunn av sykdom, skade, tyveri eller forsinkelser. Det er ekstra viktig å være forsikret hvis du trenger medisinsk behandling i utlandet.

Et sykehusopphold med hjemtransport kan i verste fall komme opp i millionbeløp. Hvis du må dekke kostnadene av egen lomme, kan det føre til at du blir gjeldsslave i mange år.

Nyttig å vite om utvidet reiseforsikring

  • En utvidet forsikring dekker det samme som den vanlige reiseforsikringen – det er 1 000 kroner i egenandel for sykeutgifter
  • Utvidelsen skal avtales før avreise – hvis reisen forlenges underveis, er det viktig at du kontakter oss umiddelbart
  • Reiseforsikringen forutsetter at du er medlem av folketrygden, noe som innebærer at du må oppholde deg i Norge i minst 6 måneder per år
  • Du kan være utenlands i inntil 12 måneder en enkelt gang uten at medlemskapet i folketrygden opphører – derfor kan du utvide reiseforsikringen til opptil ett år
  • Hvis du tar deg betalt arbeid i utlandet, mister du medlemskapet i folketrygden og helsedekningen i reiseforsikringen – uansett reisens varighet

Digitalt reiseforsikringskort

Laster du ned vår app, kan du ha reiseforsikringskortet ditt lett tilgjengelig på smarttelefonen din. Da har du all nødvendig informasjon lett tilgjengelig hvis du trenger assistanse på reisen.

Du kan også logge inn på gjensidige.no og laste ned reiseforsikringskortet som pdf.

Les mer om digitalt reiseforsikringskort