Sjekk reiseforsikringen før langturen

En vanlig helårs reiseforsikring dekker enkeltreiser som varer i opptil 7 uker. Skal du være borte over et lengre tidsrom, må du kjøpe en utvidelse.

Default

Sikkerheten først

En lang reise kan gi gode opplevelser og minner for livet. Men eventyrlyst er ikke det samme som å risikere helse, eiendeler og personlig økonomi. En utvidet reiseforsikring hjelper deg hvis det skjer noe uforutsett – også etter de første 7 ukene av reisen.

Sykdom kan koste dyrt

Det er viktig å ha en god reiseforsikring hvis noe ikke går som planlagt på grunn av sykdom, skade, tyveri eller forsinkelser. Og det er ekstra viktig å være forsikret hvis du trenger medisinsk behandling i utlandet.

Et sykehusopphold med hjemtransport kan i verste fall komme opp i millionbeløp. Hvis du må betale kostnadene selv, kan det føre til at du blir gjeldsslave i mange år.

Nyttig å vite om utvidet reiseforsikring

  • En utvidet forsikring dekker det samme som den vanlige reiseforsikringen  – det er 1 000 kroner i egenandel for sykeutgifter
  • Utvidelsen skal avtales før avreise – hvis reisen forlenges underveis, er det viktig at du kontakter oss umiddelbart
  • Reiseforsikringen forutsetter at du er medlem av folketrygden, noe som innebærer at du må oppholde deg i Norge i minst 6 måneder per år
  • Du kan være utenlands i inntil 12 måneder en enkelt gang uten at medlemskapet i folketrygden opphører – derfor kan du utvide reiseforsikringen til opptil ett år
  • Hvis du tar deg betalt arbeid i utlandet, mister du medlemskapet i folketrygden og helsedekningen i reiseforsikringen – uansett reisens varighet

Mor og fars forsikring

Når foreldre har en helårs familiereiseforsikring, gjelder den også for barn fram til første hovedforfall etter fylte 20 år. I noen selskaper dekkes barn til og med 21-årsdagen.

Vi har en egen reiseforsikring for deg som er ung men ikke lenger dekket av familiens forsikring. Reise Ung er en rimelig og god forsikring, som hjelper deg hvis noe uforutsett skjer på korte eller lange reiser – hver dag, året rundt.

Digitalt reiseforsikringskort

Laster du ned vår app, kan du ha reiseforsikringskortet ditt lett tilgjengelig på smarttelefonen din. Da har du all nødvendig informasjon lett tilgjengelig hvis du trenger assistanse på reisen.

Du kan også logge inn på gjensidige.no og laste ned reiseforsikringskortet som pdf. 

Les mer om digitalt reiseforsikringskort