NB2/17- Bonussystemet_800x450px

Nytt og bedre bonussystem i Gjensidige

Gjensidige - Nyhetsbrev  |  Publisert: 19.3.2018  |  Sist oppdatert: 1.6.2018

Nå fornyer vi bonussystemet i bilforsikringen din. Du får en kortere vei til toppbonus, og det blir billigere å bruke forsikringen når uhellet er ute.

Bedre bilforsikring

IMG_4178_350x350px[1]
Forretningsutvikler i Gjensidige - Antoine Philippart

Bonus har betydning i ulike situasjoner, f.eks. om du kjøper deg en ny bil eller får en skade.

Hos Gjensidige kan du nå være trygg på at vi er minst like gode som alle andre forsikringsselskaper – i noen tilfeller bedre –, uansett hvilken situasjon du er i.

Det skal være forutsigbart å være hos oss, sier forretningsutvikler Antoine Philippart.

Endringene i bonusordningen gjelder fra og med 19. mars 2018, og gjelder alle kjøretøyforsikringer med bonus.

De viktigste bonusnyhetene:

  • Du får markedets raskeste bonusopptjening. Kunder i Gjensidige når toppbonus opptil fire år raskere enn i andre selskaper.
  • Har du hatt 75 prosent bonus i mer enn 3 år (ny toppbonus), kan du ha en skade uten at prisen øker som følge av bonustap. De fleste kundene er kvalifisert til dette.
  • Maks 10 % bonustap per skade, uansett antall skadetilfeller.

Flere fordeler

Philippart understreker at endringene i bonussystemet fortsatt skal komme de som kjører skadefritt til gode. Det er ikke et mål å la de som bulker mest komme billigst mulig unna over tid.

– Det viktigste er tross alt å unngå bulking, sier han og legger til at bonus er én av flere fordeler man har som Gjensidige-kunde.

– Egenandelsfordelen og kundeutbyttet er eksempler på at det kan lønne seg å være forsikret hos oss.

Les også; Politiet ber deg telle til 1003 igjen  

Har du allerede fått en skade i 2018?

Hvis du har fått bonustap som følge av skade som skjedde etter 1. januar 2018, beregner Gjensidige bonustapet etter de nye reglene.

– Har du allerede fått bonustap hos oss for en skade som oppsto i 2018, vil vi snarest rette opp bonusen på din forsikring uten at du trenger å gjøre noe, sier Philippart

Les også: Sånn gjør du bilen klar for våren

Opptil 60% startbonus for unge sjåfører

– Har du gjennomført Gjensidiges øvelseskjøringsprogram, vil du få 60 % startbonus når du kjøper vår bilforsikring. Andre med bilforsikring hos oss kan låne bort bilen sin til den ferske sjåføren og beholde rabatten for «alle bilførere er over 23 år», forklarer Philippart.

Les også: Bussen skal alltid frem, eller?

Bruke bonus eller betale selv?

Man hører ofte diskusjoner om hva som lønner seg: Å ta en skade på forsikringen eller å betale reparasjonen selv for å unngå bonustap og prisøkning.

– Det nye bonussystemet åpner for at flere kan bruke bilforsikringen uten å bli straffet økonomisk på grunn av bonustap. Det blir med andre ord billigere å bruke bilforsikringen når uhellet er ute.

Samtidig vil det fremdeles være mulig å betale for en reparasjon selv. Det lønner seg selvsagt hvis reparasjonskostnaden er mindre enn egenandelen og bonustapet. Vi oppgir alltid kostnaden ved bonustap, slik at det er lett for deg å velge.