Joda, de unge trenger både bank og forsikring

Det er tusen ting å tenke på i starten av yrkeskarrieren. Bank og forsikring står kanskje ikke øverst på «to do»-listen. Derfor gjør vi det enkelt for unge i etableringsfasen.

Det viktigste først

Trenger avkommet egen forsikring, eller dekkes det fortsatt av din? Så lenge man er student, kan det være litt tro og tvil om dette temaet.

Dekkes av foreldrene

Barn dekkes av foreldrenes reiseforsikring til de fyller 20 år. Når det gjelder innboforsikring, gjelder den så lenge barn bor hjemme eller har flyttet midlertidig. Det er ingen aldersgrense, men kravet er at barnet må ha samme adresse i folkeregisteret som foreldrene.

Må ha egne forsikringer

Når man skal begynne å jobbe og bo for seg selv, trenger man egne forsikringer. Punktum. Det er spesielt vanlig at unge glemmer innboforsikring, eller velger for lav forsikringssum.

Undersøkelser viser at mange unge ikke vet hvor mye de eier. De undervurderer verdien av garderoben, sports- og annet hobbyutstyr, møbler, datamaskiner og andre eiendeler. Det er viktig å ha en innboforsikring som gjenspeiler verdien av det man eier.

Innboforsikringen dekker også merutgifter til midlertidig bolig dersom boligen blir skadet av brann eller vannlekkasjer.

137 000 YS-medlemmer har allerede forsikring i Gjensidige
Icon-tip

YS Knallstart

Vi i Gjensidige ønsker at unge skal få en god start på voksenlivet. Derfor gir vi denne gruppen de bank- og forsikringsproduktene som er mest interessante i etableringsfasen, og det til en svært god pris. Da er de forberedt både hjemme og på reise – og hvis de skal kjøpe bil eller sin første bolig. Vi kaller det YS Knallstart.

Innboforsikring

Innboforsikringen i YS Knallstart inneholder en forsikringssum på 300 000 kroner. Den koster fra 44 kroner per måned, og da er ID-tyverisikring inkludert. Vi mener dette er markedets aller beste og rimeligste innboforsikring.

Reiseforsikringspakke

Her får du reise-, pc- og ulykkesforsikring som dekker deg og tingene når du er utenfor hjemmet, både i hverdagen og når du er på lengre reiser. Forsikringen koster fra 132 kroner i måneden.

Bilforsikring

Vi gir også opptil 32 % rabatt på Gjensidiges bilforsikringer. Dermed trenger det ikke bli så dyrt å skaffe seg bil.

Førstehjemslån

Før eller siden skal de fleste kjøpe egen bolig. Med vårt førstehjemslån er det mye å spare når du skal låne til din første bolig. I Gjensidige Bank får du nominell rente på 3,40 % (se priseksempel).

– Bra for våre medlemmer

– Vi er veldig glade for at Gjensidige løfter frem de forsikrings- og bankproduktene som er mest aktuelle for våre unge medlemmer, sier rådgiver Goran Scekic i YS.

– Forsikring er ikke alltid lett å forstå. Med YS Knallstart får våre unge medlemmer enkel tilgang til gode produkter til de gunstige prisene vi har forhandlet frem.

Priseksempel

Førstehjemslån innenfor 85 % av verdigrunnlaget:

Effektiv rente på 3,50 %, lånebeløp på 2 000 000 kroner og 25 års løpetid. Totalt: 2 986 663 kroner.

Gjelder for YS-kunder i banken med lån i Gjensidige Bank/Gjensidige Bank Boligkreditt. Prisen er per 26.03.2014 for nye lån og kan bli endret.

Det kommer en dag i morgen

De unge har forhåpentlig mange spennende år i arbeidslivet foran seg. Men dagen kommer da arbeidslivet nærmer seg slutten og livet som pensjonist venter. I Gjensidige ser vi at stadig yngre mennesker tenker på å spare til pensjonsalderen.

Samtidig får mange unge ikke det arbeidslivet de ønsket seg. Det er for eksempel et faktum at mange blir uføre og dermed risikerer å få økonomiske problemer som følge av lav opptjening i folketrygden.

Gjensidige kan bistå med å finne gode løsninger tilpasset den enkeltes livssituasjon. Vi gir råd innenfor et bredt spekter; bank og sparing, pensjon, investering og forsikring.

Ring oss på 03100, eller avtal et uforpliktende møte på et av våre mange lokalkontorer.