Slik forsikrer du bagasjen

En reiseforsikring er lurt å ha hvis eiendeler blir stjålet eller skadet, enten på tur i nærmiljøet eller på lengre reiser. Størrelsen på erstatningen avhenger av hvilke gjenstander det er snakk om. Det kan være smart å sikre kostbare ting med en ekstra forsikring.

Reisegods vs. verdigjenstand

Hovedregelen er at reiseforsikringen dekker bagasje og annet reisegods til en verdi inntil 30 000 kroner for en person og 60 000 kroner for en familie. Sykler og sykkeltilhenger dekkes med inntil 5 000 kroner per stykk.

Reiseforsikringen definerer en del reisegods som verdigjenstander. Eksempler er foto-, video-og datautstyr, smykker, ur og kostbart sportsutstyr.

Maksimalt 15 000 kroner

I forsikringsvilkårene heter det at verdigjenstander dekkes med inntil 15 000 kroner for en person og 20 000 kroner for en familie. Det betyr at du kan få tilbake maksimalt 15 000 kroner hvis for eksempel kamerautstyret, PC-en eller mobiltelefonen blir stjålet, selv om tingene er verdt mer.

Summen gjelder også hvis flere verdigjenstander skulle bli stjålet samtidig. For eksempel får du altså maksimalt 15 000 kroner hvis både kamera og golfutstyr blir stjålet.

Hva betyr dette for deg? Hvis du har kostbare gjenstander du ofte tar ut av hjemmet eller er ekstra redd for, bør du vurdere å kjøpe verdigjenstandsforsikring – en for hver ting.

Verdigjenstandsforsikringen dekker uhell som når

  • sønnen din får ødelagt pc-en på skolen
  • armbåndsuret ditt blir stjålet
  • kameraet blir knust når det faller i bakken
  • sykkelen blir skadet i et trafikkuhell
  • bunaden blir ødelagt av matflekker eller fordi du snubler 

… og ved mange andre hendelser

Hvor blir det av kofferten?

Mange har opplevd å bli stående igjen ved rullebåndet lenge etter at alle andre har fått bagasjen. Hvis kofferten din blir forsinket mer enn 4 timer, har du rett til 3 000 kroner i erstatning til nødvendig klær og utstyr gjennom reiseforsikringen.

Hvis bagasjen aldri kommer til rette, gjelder reiseforsikringens erstatningssum på 30 000 kroner for en person og 60 000 for en familie (du kan velge å øke erstatningssummen i forsikringen). Det er med andre ord lurt å tenke over hvor du pakker verdigjenstander.

Noen verdigjenstander skal uansett pakkes i håndbagasjen for å være dekket av forsikringen. Dette gjelder blant annet foto, video- og datautstyr, mobiltelefon, stereoutstyr, klokker og smykker (inkludert bunadssølv).

Vi i Gjensidige ønsker deg en god og trygg reise i sommer!

Last ned reisekortet ditt

Det digitale reisekortet er tilgjengelig for alle som har reiseforsikring hos oss, enten privat eller via arbeidsgiver.

Har du Gjensidiges app på mobilen, kan du laste ned reisekortet ditt og ha det lett tilgjengelig på både korte og lange reiser.

Last ned appen for iPhone

Last ned appen for Android

Default