Derfor må bilen ha ansvarsforsikring

Den viktigste forskjellen mellom en kaskoforsikring og ansvarsforsikring er at mens førstnevnte dekker skader på din egen bil, dekker ansvarsforsikringen skader bilen din påfører andres bil og eiendom. 

Økt sikkerhet for alle på veien

Endelig er bilen din! Men før du kan sette deg bak rattet i din egen doning, må bilen forsikres. Du har muligheten til å velge bort kasko, men ansvarsforsikring er du pent nødt til å kjøpe. Hvorfor det? Tenk deg denne situasjonen:

Bilen din blir påkjørt. Det er ikke tvil om at den andre sjåføren er skyld i uhellet, men han eller hun har ikke råd til å betale verkstedregningen for bilen din. Dermed må du betale for skadene selv.

Garanti

Dette virker ikke særlig rettferdig. Derfor har vi et system som krever at alle registrerte biler, mopeder og andre kjøretøyer må være ansvarsforsikret.

En ansvarsforsikring er enkelt sagt en garanti for at skader på andres kjøretøyer eller eiendom blir dekket hvis du er skyld i et uhell. Den dekker også eventuelle skader på alle personer som er involvert i en ulykke.

Dette øker sikkerheten for helse, kjøretøyer og gjenstander til alle som ferdes på veien. Samtidig gir det faste rammer som gjør at skadelidende og andre parter i en forsikringssak vet hva de har å forholde seg til.

Hva med kasko?

Ansvarsforsikring er obligatorisk. Men det er frivillig å kjøpe forsikring som dekker skader på egen bil.

Likevel synes de fleste bileiere at det er smart å forsikre bilen med en kaskoforsikring – i hvert fall hvis den er verdt mer enn egenandelen i forsikringen. Dessuten krever som regel finansieringsselskapene kasko når du låner penger med sikkerhet i bilen.

Gjensidige tilbyr 3 forskjellige kaskoforsikringer. Ditt valg bør ta hensyn til verdien på bilen, men også hvilke behov du har. En delkasko dekker for eksempel ikke skader etter en kollisjon, og du får ikke leiebil dersom bilen din ikke er kjørbar.

Få penger tilbake

Hos oss kan du gjøre mye selv for å få lavere pris på bilforsikringen. Kjører du skadefritt fram til du er 23 år, kan du få tilbake opptil 6 000 kroner.

I tillegg får du rabatt på bilforsikringen når du logger minst 2 000 kilometer øvelseskjøring i forbindelse med at du tar førerkort.