Bygget aktivitetspark med penger fra Gjensidigestiftelsen

– Vi har klart å få de unge opp av sofaen og ut i naturen, forteller Harald Verket.

Han er en av ildsjelene bak den nye aktivitetsparken ved Dragsjøhytta på Årnes. Den ble bygget med midler fra Gjensidigestiftelsen, som hvert år gir flere hundre millioner kroner til prosjekter som bidrar til et mer aktivt Norge.

Default

For barn i alle aldre

Helt siden 1930-tallet har Dragsjøhytta vært et samlingspunkt i Årnes i Hedmark. I 2011 ble den kjøpt av stiftelsen Dragsjøhyttas venner, som har sørget for å skape enda mer aktivitet i det populære friluftsområdet.

– Det har alltid vært mange turgåere her, men vi ønsket å fenge flere av de yngste, sier Harald Verket om hvorfor stiftelsen besluttet å bygge en aktivitetspark.

I dag trekker en flott ny park mange unge ut i naturen rundt hytta. Der kan de boltre seg i hinderløyper, klatrestativer og lekeapparater som utfordrer barn i alle aldre.

– En hardtarbeidende dugnadsgjeng har fått mye ut av pengene Gjensidigestiftelsen bidro med. Disse midlene var helt avgjørende for at vi kunne bygge parken, sier Verket.

– Stillesitting må bekjempes over hele kloden. Her i vår lille del av verden har vi bevist at det går an.

Deler ut millioner

– Et flott prosjekt og et godt eksempel på tiltak vi støtter, sier daglig leder Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen om aktivitetsparken på Årnes.

Hvert år gir Gjensidigestiftelsen flere hundre millioner kroner til små og større prosjekter som bidrar til et tryggere, sunnere og mer aktivt Norge.

– Pengene går til alt fra lokale dugnadsprosjekter til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Svømmeaksjonen og Turskiltprosjektet er eksempler på sistnevnte, sier Dehlen.

Se flere eksempler på prosjekter som har mottatt støtte

Valg på generalforsamlingen

30. august er det kundevalg til generalforsamlingen i Gjensidigestiftelsen. Generalforsamlings­medlemmene sitter også i stiftelsens gaveutvalg, som bestemmer hvilke prosjekter som skal motta støtte lokalt.

Aktivitetsparken ved Dragsjøhytta på Årnes ble bygget med midler fra Gjensidigestiftelsen.

Søknadsfrist 15. september

Ideelle og frivillige lag, foreninger og organisasjoner kan søke om støtte fra Gjensidigestiftelsen.

I år er søknadsfristen 15. september.

Se søknadsskjema og les mer om Gjensidigestiftelsen