1 nøkkel – 100 båter

En båttur kan gjøre naturopplevelsen enda finere. Nå kan du kaste sluken ut fra en av jeger- og fiskerforeningens 100 båter – spredd over hele landet.

Default

Setter en spiss på naturopplevelsen

August er måneden vi takker sommeren for et kort og kjærkomment besøk. Nå inviterer naturen oss til en fargesprakende fest, før vinterkåpen kommer på.

– August og september er perfekte turmåneder, med eller uten stang og hagle i oppakningen, sier Torbjørn Madsen i Norges Jeger- og Fiskerforbund, som denne sommeren har gitt medlemmene sine et nytt tilbud: fri tilgang til 100 båter, spredd ut over hele landet.

– En båttur setter en ekstra spiss på turopplevelsen. Men de færreste har egen båt eller tilgang til å låne. Målet med «1 nøkkel – 100 båter» er at enda flere skal få enda større utbytte av å være ute i naturen, sier Madsen.

Der du bor

«1 nøkkel – 100 båter» er tilgjengelig for medlemmer av NJFF. Båtene er lagt ut i alle landets fylker. De fleste er plassert i nærheten der folk bor, men det er også mulig å legge fra land i en rekke fjell- og skogsvann.

Konseptet er enkelt og greit: Båtene er festet med kjetting og hengelås. For å få nøkkel og reservere en båt går du inn på nettsiden minebater.no. Så er det bare å pakke sekken, låse opp hengelåsen og skyve fra.

Alle båtene skal være plassert ut i løpet av høsten. Samtlige er utstyrt med årer, bruksanvisning, plakett med regler for båtvett og seks redningsvester.

Fiskelykke

– Det er selvsagt ikke noe krav til medbrakt fiskestang, men vi som er glad i jakt og fiske mener båtturen blir ekstra artig når man kan teste fiskelykken. Båtene er lagt ut av kjentfolk som vet i hvilke vann fisken står, så sjansene for fangst er gode, smiler Madsen. Han påpeker at det er viktig å holde tradisjonen med fisketur i hevd.

– Tidligere var det vanlig at familier dro på fisketur, men nå er det mange barn som aldri opplever å få napp. Vi håper at dette tilbudet kan bidra til at flere unge får gode opplevelser og med tiden blir ivrige sportsfiskere.

Les mer om «1 nøkkel – 100 båter» på minebater.no.

Finn en båt der du bor

minebater.no kan du få nøkkel og reservere en båt.

Foto: NJFF/Vegard Veberg

Gode tilbud til NJFF-medlemmer

Gjensidige tilbyr medlems­priser på forsikring.

Les mer om NJFF-fordelene

Default