Slik holder du tyvene unna skiutstyret

Den fine, hvite tida er kommet, og flere steder i landet er det full fart i trekk og løyper. Selv om det ikke skjer så ofte, er det noen som opplever at skiutstyret blir stjålet. Her er noen gode tips for å stoppe tyvene.

Default

Enkle forholdsregler

Vinteren er her, og mange steder er det gode snøforhold. Men en ekte skihelt lever ikke av puddersnø alene. En pause i varmestua hører også med til en fin dag i bakken eller løypa. Og vaffelen smaker enda bedre når du føler deg trygg på å finne igjen skiene dine etterpå. 

Stort sett trygt

De siste årene har det blitt mer oppmerksomhet rundt tyverier fra skitrekk og hyttefelt. Likevel mener informasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige at den norske fjellheimen i det store og hele er et trygt sted å sette fra seg skiutstyr.

– Noen steder og perioder i sesongen er mer utsatt, men vår erfaring er at du som regel kan sette fra deg skiene uten fare for tyveri. Dette baserer vi på egne tall og rapporter fra skisteder, sier han.

– Samtidig er det selvsagt surt når du opplever å miste ski og staver. Derfor er det god grunn til å ta noen enkle forholdsregler, spesielt hvis du har kostbart utstyr.

Det beste rådet er å bruke låsbare skistativ der det finnes, også på eventuelle tog- eller bussreiser. Sett eventuelt skiene hver for seg. I tillegg bør du notere serienummeret og merke utstyret godt. Da er det vanskeligere å selge videre.

Reiseforsikringen dekker utstyret

En reiseforsikring er et must – også på skitur. Er uhellet ute, dekker forsikringen ski, snowboard, støvler og staver med inntil 20 000 kroner.

– Selv om det er et krav at du holder øye med tingene dine, er det helt greit å forlate utstyret for normale pauser, som ved spisesteder i alpinanlegg eller turisthytter. Men hvis du skal på afterski, må du sørge for sikker oppbevaring, forklarer Haraldsen.

– Lar du skiutstyr stå ubevoktet i timevis, for eksempel utenfor utesteder i tettbygd strøk, risikerer du å miste retten til erstatning. Det samme kan skje hvis du lar eiendeler ligge i skiboksen eller i bilen over natten.

Gjensidiges app

Med appen vår får du gode råd og veiledning, og du kan be om veihjelp eller melde skade.

I appen har du også det digitale reisekortet ditt med deg i lomma, og mobilbanken er lett tilgjengelig.

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

Default