Pensjon - ganske enkelt!

money-credit-card-blue

Tips til hva du kan gjøre i dag for å sikre deg god økonomi som pensjonist

Det er ikke uvanlig at inntekten blir halvert den dagen du slutter å jobbe. På denne siden får du noen tips som gir deg bedre oversikt over pensjonen din. Begynn med disse fire stegene for å finne ut om du bør spare litt ekstra.

 1. Skaff deg oversikt over pensjonen din – det er lønnen du får den dagen du slutter å jobbe
  Det aller viktigste er å få en oversikt over hva du får i pensjon fra folketrygden, nåværende og tidligere arbeidsgivere. Det gjør du enkelt ved å logge inn på nettsidene våre
   
 2. Samle pensjonsavtalene dine på ett sted - et enkelt grep for en bedre pensjon
  Hver gang du bytter jobb, får du et pensjonskapitalbevis. Har du flere slike avtaler, betaler du også flere gebyrer. Samler du disse i samme selskap får du oversikt, lavere kostnader og mer i pensjon.
  Finn og samle pensjonsavtalene dine hos oss
   
 3. Sjekk at du har riktig aksjeandel for sparingen din
  Jo yngre du er, jo mer har du å tape på en for lav aksjeandel for pensjonssparingen. Over 80 % av kundene våre gjør dette enkelt og velger en av de 4 pensjonsprofilene våre. Da får du hjelp til å velge fordelingen mellom aksje- og rentefond. 
  Les mer om pensjonsprofilene og se hva som passer best for deg
   
 4. Start egen sparing
  Det er bedre å spare litt hver måned enn å ikke spare noenting. Vi har gjort det enkelt! Spar i IPS og få skattefordel eller i Fondskonto Link hvis du ikke ønsker å binde pengene frem til pensjonsalder.
  Spar litt ekstra til pensjon

Hvor får du pensjon fra?

Du får pensjonsutbetalinger fra 3 hovedkilder:

Alderspensjon fra folketrygden
Dette er pensjonen du får fra staten. Pengene kan du få utbetalt fra du er 62 år, og så lenge du lever.

Tjenestepensjon fra arbeidsgiver
Dette er penger som arbeidsgiveren din sparer for deg. Pengene kan du få utbetalt fra du er 62 år og utbetalingene varer til du er minst 77 år. Dette kalles innskuddspensjon og er ordningen som har overtatt etter ytelsespensjon. 

Egen sparing
De fleste må spare litt ekstra for å få den pensjonen de ønsker seg. Noen hundrelapper i måneden gjør susen for pensjonen din. Starter du tidlig, er det ikke så mye som skal til!