Navigasjon, søk og logg inn

f1e6b2

Slik sikrer du boligen mot innbrudd i sommer

I 2016 fikk Gjensidige inn 2732 skadesaker etter innbrudd og tyveri i private boliger. Tømrer og rådgiver i Gjensidige Simon André Veder Olsen har tips til hvordan du kan redusere risikoen for ubudne gjester i sommer.  

Tallene fra 2016 tilsvarer skader for nesten 73 millioner kroner. En annen, og kanskje viktigere konsekvens av innbruddene er at folk ikke lenger kan føle seg trygge i sine egne hjem.

 – Tyvene blir stadig mer kreative i sine metoder, og det har blitt vanskeligere å sikre seg helt mot innbrudd, sier Simon.

 Han forteller at det er langt flere som bryter seg inn i eneboliger enn i borettslag, trolig fordi tyvene ønsker å komme seg inn og ut raskest mulig – uten for mange hindre.

 – Kjente metoder er innbrudd midt på dagen, mens huseierne er i hagen eller utenfor umiddelbar nærhet til ytterdøren. Her stjeles som regel ting som lommebøker, nøkler og vesker. En annen metode, som nylig ble avslørt, er den såkalte «borebanden» som borer seg inn i vinduskarmen og vipper opp låsehendlene med egenprodusert verktøy av stål, sier tømreren.

Han råder alle til å ta bilder av verdifulle gjenstander i hjemmet, da dette vil lette arbeidet med erstatning fra forsikringsselskapet ved et eventuelt innbrudd.

Her er Simons seks råd for en innbruddsfri sommer:

  1. Gå til anskaffelse av alarm med utrykning, og bruk den. Det kan også gi andre fordeler med forsikringen.
  2. Unngå å ha vinduer i luftestilling med mindre man er våken og til stede.
  3. Undersøk om det er montert en kloss mellom karmen og stenderverket bak låsen på ytterdøren, dette vanskeliggjør oppbrytning av døren.
  4. Lås dører og lukk vinduer som er utenfor din umiddelbare nærhet.
  5. For å sikre deg mot borebanden kan du montere en sikkerhetslås på utsatte vinduer.
  6. Bruk kun godkjente dører, vinduer og låser.

Simon André Olsen, tømrer og rådgiver i Gjensidige,gir deg gode råd om hvordan du best tar vare på huset ditt.