Motorsykler.

Arrangerer sikkerhetsstafett for MC-førere – gratis og «for alle»

21 motorsyklister omkom på veiene i fjor. Det er 21 for mange, poengterer NAF, som nå arrangerer en sikkerhetsstafett for førere.

NAF-rådgiver Jan Harry Svendsen.
Jan Harry Svendsen

Sikkerhetsstafetten er en MC-tur som strekker seg fra Oslo til Nordkapp. Ruten er på cirka 3 800 kilometer, med totalt 11 stopp på veien. Og startskuddet går 16. mai ved NAF-senteret i Oslo.

– Et sikkerhetsteam fra NAF MC, MC-sikkerhet, WIMA og Statens vegvesen er med på turen, og vil holde foredrag på de ulike sikkerhetskveldene som arrangeres på stoppestedene. Alle sikkerhetskveldene begynner klokken syv og tar for seg forskjellige temaer, med ett felles mål for øye: Flere tryggere motorsyklister på veien, sier Jan Harry Svendsen, leder for NAF MC.

NAF-rådgiver Jan Harry Svendsen.
Jan Harry Svendsen

Ingen krav om å bli med hele strekningen

Bilmekaniker og rådgiver Jan Fleinsjø i Gjensidige.
Jan Fleinsjø

Han legger til at sikkerhet også vektlegges under kjøringen. Stafetten er et lavterskeltilbud som er helt gratis, ikke krever noen påmelding og som hvem som helst kan «slenge seg» med på. Det stilles heller ingen krav til å være med på hele ruten – det er helt opp til en selv hvor langt man blir med.

– Kost og losji må hver enkelt ordne med og dekke av egen lomme, sier Svendsen og viser til en oversikt over hva som vil tas opp på sikkerhetskveldene:

  • Hvorfor skjer MC-ulykkene og hvem rammes?
  • Hva kan du gjøre for å bli en tryggere motorsyklist?
  • Hva er viktig å tenke på under langtur?
  • Farer ved gruppekjøring
Bilmekaniker og rådgiver Jan Fleinsjø i Gjensidige.
Jan Fleinsjø

Gjensidiges Jan Fleinsjø applauderer initiativet.

– I motsetning til bilkjøring er motorsykkelkjøring noe de fleste kun driver med på vår- og sommerparten. Spesielt nå etter en real «vinterpause» tror jeg det er viktig med små påminnelser om sikker kjøring. At man er flere om denne ruten gjør stafetten til noe sosialt og hyggelig, i tillegg til at man vil få på plass felles verktøy for hvordan oppføre seg i trafikken, sier Fleinsjø og runder av:

– Dette er trening vi alle har godt av.

Les mer om sikkerhetsstafetten

Foto øverst i saken: NAF

Sist oppdatert:

Mer om:

MotorPå veien