Skitur. Fjell. Tar bilde med mobilen. Klarvær

“Ski-fie” i bakken?

Mange bruker mobiltelefonen til å ta en “ski-fie” eller to fra alpinbakkene eller skiløypene nå i vintermånedene. Her er rådene fra reiselivsekspert Lene Hasler til hvordan du best tar vare på telefonen i skibakken.

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

Telefonen har for mange blitt en selvfølgelig følgesvenn på reise, og fjell- og skitur er intet unntak. Snø og minusgrader kan imidlertid bli et problem for teknologien, som neppe ble utviklet med tanke på norske forhold.

– Ha i bakhodet at smarttelefoner tåler minusgrader dårlig, sier Hasler.

At batteriet dør akkurat idet du skal dokumentere god stemning i bakken med vennene dine kan være irriterende, men desto verre er det om mobiltelefonen ikke virker når det virkelig gjelder.

– Dersom noe skulle skje, og du trenger umiddelbar hjelp, kan tilgangen på mobiltelefon være avgjørende, påpeker reiselivseksperten.

Hun sier at det derfor er viktig å ta forholdsregler, slik at både sikkerheten – og selfien, blir ivaretatt.

Haslers 3 råd til hvordan du best tar vare på mobilen:

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

1. Beskytt mot fukt

Legg mobiltelefonen i en plastlomme for å beskytte mot fukt og kondens.

2. Hold mobilen varm

Mobiltelefonen tappes fort for batteri hvis det er kaldt, så ha den gjerne i en lomme hvor den får noe varme. Legg gjerne varmeposer for hansker/votter sammen med telefonen for å holde den varm. Har du ikke plastlomme bør du unngå å legge telefonen i en lomme hvor du kan komme til å bli veldig varm. Svette skaper kondens og kan ødelegge mobilen.

3. Unngå store temperaturforskjeller

Store temperaturforskjeller kan føre til skader på mobilen, så unngå for eksempel å legge den rett ved peisen etter å ha vært ute i minusgrader.

Les mer om reiseforsikring

Sist oppdatert: