Skitur. Fjell. Tar bilde med mobilen. Klarvær

“Ski-fie” i bakken?

Mange bruker mobiltelefonen til å ta en “ski-fie” eller to fra alpinbakkene eller skiløypene nå i påsken. Her er rådene fra reiselivsekspert Lene Hasler til hvordan du best tar vare på telefonen i skibakken.

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

Telefonen har for mange blitt en selvfølgelig følgesvenn på reise, og fjell- og skitur er intet unntak. Snø og minusgrader kan imidlertid bli et problem for teknologien, som neppe ble utviklet med tanke på norske forhold.

– Ha i bakhodet at smarttelefoner tåler minusgrader dårlig, sier Hasler.

At batteriet dør akkurat idet du skal dokumentere god stemning i bakken med vennene dine kan være irriterende, men desto verre er det om mobiltelefonen ikke virker når det virkelig gjelder.

– Dersom noe skulle skje, og du trenger umiddelbar hjelp, kan tilgangen på mobiltelefon være avgjørende, påpeker reiselivseksperten.

Hun sier at det derfor er viktig å ta forholdsregler, slik at både sikkerheten – og selfien, blir ivaretatt.

Haslers 3 råd til hvordan du best tar vare på mobilen:

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

1. Beskytt mot fukt

Legg mobiltelefonen i en plastlomme for å beskytte mot fukt og kondens.

2. Hold mobilen varm

Mobiltelefonen tappes fort for batteri hvis det er kaldt, så ha den gjerne i en lomme hvor den får noe varme. Legg gjerne varmeposer for hansker/votter sammen med telefonen for å holde den varm. Har du ikke plastlomme bør du unngå å legge telefonen i en lomme hvor du kan komme til å bli veldig varm. Svette skaper kondens og kan ødelegge mobilen.

3. Unngå store temperaturforskjeller

Meld skade raskt og enkelt på nett

Store temperaturforskjeller kan føre til skader på mobilen, så unngå for eksempel å legge den rett ved peisen etter å ha vært ute i minusgrader.

Les mer om reiseforsikring

Meld skade raskt og enkelt på nett

Sist oppdatert: