Norske fjell og Henrik Singsdal i sitt eget OL-studio

Har gått inn over 150 000 kroner

Da OL i Tokyo 2020 ikke ble noe av, bestemte Henrik Singsdal seg for å arrangere sine egne Olympiske leker - til inntekt for Barnekreftforeningen.

Siden 22. juli har Henrik Singsdal fra Kyrksæterøra lagt mer enn 223 kilometer bak seg. Målet er å nå 260 kilometer før OL-ilden slukkes fredag 7. august. Hvert skritt han går, går han for Barnekreftforeningen.

– Jeg startet disse olympiske lekene for å unngå at jeg ble sittende hjemme og være lei meg for et OL som ikke ble noe av, forteller Singsdal, som til daglig jobber som kunderådgiver ved Hemne Brannkasse. På fritiden er han en ivrig idretts- og OL-entusiast.

Enorm støtte

Henrik Singsdal i OL-studio
Henrik Singsdal i sitt hjemmelagde OL-studio.

Det startet i det små, med daglige morgen- og kveldssendinger til vennene sine på Snapchat fra sitt provisoriske OL-studio. Et par dager inn i "lekene" fikk han imidlertid en ny idè. 

– I mine øyne er barn som rammes av kreft noen olympiske krigere og de største heltene der ute. Og, hvis mitt OL kan være med på å gi de smilet tilbake og gode opplevelser, ja da kan jeg gå til krampa tar meg. Jeg bestemte meg derfor for at hver kilometer jeg la bak meg skulle bidra til å støtte familier som er rammet av barnekreft, forteller Singsdal. 

Dermed startet han en nasjonal innsamlingsaksjon for Barnekreftforeningen, og flyttet OL-sendingene over til den åpne Facebook-profilen hans.

På nettsiden for innsamlingsaksjonen ramler det inn lovord og donasjoner fra fjern og nær. Så langt, har han gått inn over 150 000 kroner. Og, det ender ikke før OL-ilden i Tokyo skulle ha blitt slukket fredag kveld 7. august. 

– Fredagens sisteetappe blir blodig alvor, da skal jeg ta ut alt jeg har for disse barna. Det er dem dette handler om, avslutter OL-entusiasten.

Henrik Singsdal i OL-studio
Henrik Singsdal i sitt hjemmelagde OL-studio.

Sist oppdatert: