Nils Ingar Aadne som jubler etter å ha mottatt stiftelsens gave

Her gir Olaf Tufte bort over én million kroner

Nils Ingar Aadne og Ida Eides Minnefond fikk sjekken fra Gjensidigestiftelsen.

Olaf Tufte
Olaf Tufte

– Det er morsomt og givende å bidra til at flinke lag og foreninger får penger av Gjensidigestiftelsen, sier Olaf Tufte.

Tufte er en av Norges største idrettsutøvere. I løpet av en nesten 30 år lang karriere vant han blant annet fire OL-medaljer, og i 2023 vant han «Mesternes Mester» på NRK.

Samtidig har Tufte lang fartstid som kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. I dette vervet får han med jevne mellomrom gleden av å dele ut penger på vegne av stiftelsen, som i 2024 skal dele ut nesten 300 millioner kroner i støtte til små og store prosjekter rundt om i Norge.

Det er kundevalgte som Olaf Tufte som bestemmer hvilke prosjekter som skal få pengestøtte. På bildet over er det Nils Ingar Aadne som mottar 1,25 millioner kroner på vegne av minnefondet som er opprettet i navnet til Ida Eide, som var kjæresten hans og en profilert langrennsløper da hun døde av hjertestans i 2018.

Vil du bidra som kundevalgt i Gjensidigestiftelsen? Her kan du lese mer om hvem som kan bli valgt og hvordan det skjer.

Olaf Tufte
Olaf Tufte

Nå er det valg – bruk stemmeretten din

Kommunikasjonsdirektør Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen har til enhver tid om lag 100 kundevalgte. Disse sitter i stiftelsens styre og besluttende forsamlinger, og har det til felles at de er skadeforsikringskunder i Gjensidige. I vervet representerer de alle «medkundene» sine, og derfor er det disse som har stemmerett når det er valg – slik det er akkurat nå.

– Er du skadeforsikringskunde i Gjensidige, kan du stemme frem personene som stiller til valg i hjemfylket ditt. Men vær rask, valget avsluttes allerede 31. januar 2024, sier kommunikasjonsdirektør Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen.

Kommunikasjonsdirektør Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Vedtar kundeutbytte

I tillegg til å vurdere hvilke lag og foreninger som skal motta økonomisk støtte, har de kundevalgte i Gjensidigestiftelsen enda en viktig oppgave. De er nemlig medlemmer av stiftelsens generalforsamling, og det er den som vedtar om skadeforsikringskundene i Gjensidige skal få kundeutbytte. Lars-Erik Mørk forklarer:

– Gjensidigestiftelsen eier over 60 prosent av aksjene i Gjensidige ASA. En av stiftelsens viktigste oppgaver er å fordele sin andel av Gjensidiges utbytte tilbake til skadeforsikringskundene. Hvis du har vært Gjensidige-kunde en stund, har du sikkert opplevd å få penger på konto før sommerferien. De siste årene har utbyttet utgjort mellom 10 og 15 kroner for hver hundrelapp folk har betalt for skadeforsikringene sine, sier han.

Sist oppdatert: