Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Blir det kundeutbytte i år også?

Siden 2008 har forsikringskunder som deg delt over 23 milliarder kroner i kundeutbytte fra Gjensidige. Hvordan ligger det an i år?

Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Det er et vårtegn du kan stole på: Gjensidige-kunder får en andel av overskuddet som kundeutbytte. Det har skjedd hvert år siden 2008 – med bare ett unntak. Og det er ikke småpenger det er snakk om, kan kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen fortelle.

– Til sammen har stiftelsen videreformidlet over 23 milliarder kroner. Det betyr at hver enkelt kunde hvert år har fått mellom 10 og 15 kroner i utbytte per hundrelapp vedkommende har betalt for skadeforsikringer, opplyser han.

Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Blir det kundeutbytte i år?

Også dette året har generalforsamlingen i Gjensidige bestemt at aksjonærene skal få aksjeutbytte. Det innebærer at Gjensidigestiftelsen, som største aksjonær, vil motta litt over to milliarder kroner. Og hvem nyter godt av det? Jo, det er kundene som har skadeforsikringer i Gjensidige.

– Ett av formålene til stiftelsen er å videreformidle vår del av Gjensidiges overskudd til kundene. Det ser med andre ord lyst ut med tanke på kundeutbytte også i år, smiler Mørk før han trekker i bremsen. 

Før du kan få penger på konto, må kundeutbyttet vedtas formelt av generalforsamlingen i Gjensidigestiftelsen. Den gjennomføres 11. mai.

– I slutten av mai vil vi kontakte kundene som får kundeutbytte. Da vil vi samtidig informere om hvor stor utbetalingen blir. I år er det ingenting som forsinker utbetalingen av et eventuelt kundeutbytte, slik det for eksempel var i 2020, sier Mørk.

Deler ut penger til gode formål

Henrik Ingebrigtsen under førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Foto: Gjensidigestiftelsen
Henrik Ingebrigtsen øver på livredning under førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Foto: Gjensidigestiftelsen

I tillegg til å være største aksjonær i Gjensidige, deler Gjensidigestiftelsen ut penger til gode formål.

– Gavevirksomheten spenner vidt, fra lokalt dugnadsarbeid til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Målet er at flest mulig skal få leve gode liv i et trygt samfunn, sier Mørk.

Til sammen har Gjensidigestiftelsen gitt cirka tre milliarder kroner til om lag 9 500 prosjekter. Det største prosjektet så langt er «Det store brannløftet». Det fikk 350 millioner kroner som jubileumsgave til Norges befolkning i anledning 200-årsmarkeringen til Gjensidige i 2016.

– 2022 er frivillighetens år, og vi skal gi 160 millioner kroner til lag og foreninger rundt i landet. De første midlene vil bli delt ut før sommeren, sier Mørk. Han forteller at i 2021 fikk 123 000 barn glede av sommeraktiviteter støttet av stiftelsen.

– I tillegg støtter vi den nasjonale førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Hver dag får rundt ti personer hjertestans utenfor sykehus. Bare én til to overlever. Stiftelsen har så langt satt av 80 millioner kroner til opplæring og andre tiltak som kan bidra til at flere overlever, sier Mørk.   

Har du et prosjekt som trenger støtte, kan du søke om midler fra Gjensidigestiftelsen. Den tar imot søknader fra og med juni, og fristen for å søke er 15. september. 

Les mer om hvem som kan få støtte

Henrik Ingebrigtsen under førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Foto: Gjensidigestiftelsen
Henrik Ingebrigtsen øver på livredning under førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Foto: Gjensidigestiftelsen

Sist oppdatert: