Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Blir det kundeutbytte i år også?

Siden 2008 har forsikringskunder som deg delt over 31 milliarder kroner i kundeutbytte fra Gjensidige. Hvordan ligger det an i år?

Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Det er et vårtegn du kan stole på: Gjensidige-kunder får en andel av selskapets overskudd som kundeutbytte. Det har skjedd hvert år siden 2008 – med bare ett unntak. Og det er ikke småpenger det er snakk om, kan kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen fortelle.

– Til sammen har stiftelsen videreformidlet over 31 milliarder kroner. Det betyr at hver enkelt kunde hvert år har fått mellom 10 og 15 kroner i utbytte per hundrelapp vedkommende har betalt for skadeforsikringer, opplyser han.

Kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen
Lars Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Aksjeutbytte også i år

Også i år har generalforsamlingen i Gjensidige bestemt at aksjonærene skal få aksjeutbytte. Det innebærer at Gjensidigestiftelsen, som største aksjonær, mottar et milliardbeløp. Og hvem nyter godt av det? Jo, det er kundene som har skadeforsikringer i Gjensidige.

Administrerende direktør Ingrid Riddervold Lorange i Gjensidigestiftelsen og Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige.
Administrerende direktør Ingrid Riddervold Lorange i Gjensidigestiftelsen og Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige.

Blir det kundeutbytte i år?

– Ett av formålene til stiftelsen er å videreformidle vår del av Gjensidiges overskudd til kundene. I år utgjør beløpet over 2,5 milliarder kroner. Det ser med andre ord lyst ut også i år, smiler Mørk – før han trekker i bremsen. Før du kan få penger på konto, må kundeutbyttet vedtas formelt av generalforsamlingen i Gjensidigestiftelsen. Den gjennomføres 8. mai.

– Hvis generalforsamlingen sier ja, vil vi kontakte kundene som får kundeutbytte i slutten av mai. Da vil vi samtidig informere om hvor stor utbetalingen blir, sier Mørk.

– Kundeutbyttet en unik fordel for Gjensidiges kunder

Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige påpeker at kundeutbyttet er en unik fordel for selskapets kunder. 

– Kundeutbyttet har lange, historiske røtter. Både som leder for selskapet og som kunde er jeg svært glad i denne ordningen, som Gjensidigestiftelsen forvalter på en glimrende måte, sier han

Deler ut penger til gode formål

I tillegg til å være største aksjonær i Gjensidige, deler Gjensidigestiftelsen ut penger til gode formål innen trygghet og helse.

– Utdelingene våre spenner vidt, fra lokalt dugnadsarbeid til større satsinger som går over flere år. Målet er at flest mulig skal få leve gode liv i et trygt samfunn, sier Lars Erik Mørk.

Til sammen har Gjensidigestiftelsen gitt cirka 3,8 milliarder kroner til om lag 12 000 prosjekter. I 2024 skal stiftelsen bidra med cirka 300 millioner kroner til lag og foreninger i hele landet.

– I 2023 var det de Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF) som fikk den største enkelttildelingen, på hele 33 millioner kroner. I tillegg kan vi nevne at 100 000 barn fikk glede av sommeraktiviteter og nesten 4000 ungdommer fikk sommerjobb, takket være midler fra Gjensidigestiftelsen, sier Mørk.

Har du et prosjekt som trenger støtte, kan du søke om midler fra Gjensidigestiftelsen. Den tar imot søknader fra og med august, og fristen for å søke er første september. 

Les mer om hvem som kan få støtte

Utdeling: Bente Asphaug (i midten) daglig leder og Camilla Fensbekk (t.h), styreleder i FORF, mottar pengegaven fra Ingrid R. Lorange (t.v), administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.
Utdeling: Bente Asphaug (i midten) daglig leder i FORF, og Camilla Fensbekk (t.h), styreleder i FORF, mottar pengegaven fra Ingrid R. Lorange (t.v), administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.

Sist oppdatert: