Hopp til innhold
En mann sitter på en kafe' med en laptop på fanget og snakker i telefonen.

Online Trygghet

Med Online Trygghet får du hjelp til å overvåke og beskytte opplysningene dine mot ID-tyveri og misbruk på nett. Tjenesten er inkludert i Innbo Pluss, Innbo Ung, YS Innbo og Tekna Innbo.

Få hjelp til å overvåke og beskytte opplysningene dine

Ingen av oss kan regne med å bruke internett helt uten å legge igjen digitale spor etter oss. Når du besøker nettsteder, legger du igjen opplysninger om deg selv og disse opplysningene er verdifulle for svindlere og kan misbrukes. Det kan få enda større konsekvenser enn om noen bryter seg inn hjemme hos deg.

Derfor tilbyr vi tjenesten Online Trygghet som en del av forsikringene Innbo Pluss, Innbo Ung, YS Innbo og Tekna Innbo. Med Online Trygghet kan du få du hjelp til å overvåke og beskytte opplysningene dine mot ID-tyveri og misbruk på nettet. Hvis du har blitt rammet av ID-tyveri, får du hjelp av en rådgiver til å begrense økonomisk tap. Du kan invitere opptil fem av familiemedlemmene dine til å bruke Online Trygghet. Tjenesten leveres av Tenerity.

Du kan invitere opptil fem familiemedlemmer til å bruke Online Trygghet.

Dette får du gjennom Online trygghet

Overvåking

Du kan registrere opptil 30 ulike opplysninger hos Online Trygghet:

  • Personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
  • Kort- og bankopplysninger.
  • ID-dokumenter som Passnummer, førerkortnummer og fødselsdato.

Tjenesten gjør et søk på det åpne nettet og mørkenettet innen 24 timer. Deretter fortsetter tjenesten å gjøre regelmessige søk helt automatisk.

Denne overvåkningen gir deg en oversikt over hvilke av opplysningene dine som ligger ute på nettet. Ved hvert funn får du et varsel om hvor opplysningen er funnet. Funnet kan medføre enten en lav, middels eller høy risiko for misbruk. Du får råd om hva du kan gjøre for å sikre dine opplysninger best mulig.

Forebygging

Når du har en bruker hos Online Trygghet finner du alle varslene dine under «Oversikt» sammen med råd for å sikre dine opplysninger og kontoer på nettet. Online Trygghet har rådgivere som du kan kontakte via e-post eller telefon, dersom du ønsker flere råd for å beskytte deg mot misbruk eller fjerne uønsket innhold fra nettet.

Som bruker av Online Trygghet, får du en månedlig oppsummeringsrapport med oversikt over dine varsler og registrerte opplysninger.

Hjelp

Hvis du ønsker hjelp til å rydde opp etter et ID-tyveri, har vi erfarne rådgivere som kan overta saken for deg. Det første rådgiveren gjør er å forebygge ytterligere misbruk. Så jobbes det for å kartlegge omfanget av misbruket og hindre økonomisk tap.

Du får også hjelp til å ta tilbake kontrollen over hackede brukerkontoer og fjerne innhold fra nettet som

  • uønskede bilder og videoer
  • falske profiler opprettet i ditt navn
  • krenkende kommentarer eller trusler i sosiale medier
  • søkeresultater av opplysningene dine

Ofte stilte spørsmål om Online Trygghet